logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW 318 TDS długo odpala, jeździ na wolnych obrotach, max 30 k/h na 2-ce

beemwu 318 TDS 24 Mar 2016 21:00 846 2
REKLAMA
  • #1 15552882
    beemwu 318 TDS
    Poziom 1  
    [td:ca5a1437c0] Witam. Mam problem ze swoim bmw a mianowicie z tym, że nie ma mocy, jeździ ale nie da się jeździć tak wolno. Kiedy wciskam pedał gazu obroty spadają i po chwili gaśnie. Dodam jeszcze, że szybko się grzeje. Raz po szybkiej jeździe zgasł a po odkręceniu korka woda wystrzeliła jak lawa. Kolega mi mówi, że to jest rozwalona uszczelka pod głowicą i nieszczelne tłoki. Nie wiem czy opłaca się to robić. Proszę o jakąś pomoc. Z góry dzięki 😊 [/td:ca5a1437c0]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15552891
    złowrogi_boncur
    Poziom 27  
    Ocena: 419
    Jak jest mleko pod korkiem od oleju i w zbiorniku na wodę to uszczelka 100%, czasem nie warto naprawiać tylko silnik wymienić ale to przy usterkach konkretnych.
  • Pomocny post
    #3 15553000
    lemmak
    Poziom 21  
    Ocena: 97
    Zrób diagnostykę, może błędy coś podpowiedzą. Uszczelka nie powoduje gaśnięcia samochodu po dodaniu gazu i długiego odpalania. Raczej byłby to problem z zasilaniem w paliwo. Duże ciśnienie w układzie chłodzenia i szybkie nagrzewanie się (brak odbioru ciepła przy zakłóconym obiegu chłodzenia) z dużym prawdopodobieństwem wskazuje na uszczelkę albo pękniętą głowicę. Ale urwany wirnik pompy dałby podobne objawy. Czy są spaliny w układzie chłodzenia można sprawdzić - podjedź do dobrego mechanika z testerem.
REKLAMA