logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prędkość LTE w smartfonie - wyniki speed testów, sieci, miasta, opinie

cyklonos 01 Kwi 2016 07:18 1431 8
REKLAMA
  • #1 15571145
    cyklonos
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam!
    Tak jak w temacie macie karte sim w telefonie i smartfon obsługuje sieć lte / HSPA+ itp jaka macie prędkość tego internetu na speed teście ?? I w jakim mieście jesteście jakiej sieci karte macie?
    Bo chciałbym kupic taki tel ale czy faktycznie to lte działa w takich telefonach? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 15571172
    A.Gieronimo
    Poziom 35  
    Ocena: 308
    Działa wystarczająco szybko żeby tego używać, pozostaje jedno pytanie?
    Na co komu dziesiątki Mbps w telefonie ? (bo to jest teoretycznie możliwe), będzie uglądał ultra hd na 5 calach ?, bo jeśli ktoś planuje używać telefonu jako zewnętrzny modem to jednak poroniony pomysł.
  • #3 15571201
    Gitner
    Poziom 27  
    Ocena: 200
    Prędkość w innych miastach nic Ci nie da. Kup sobie prepaidy z każdej sieci i sobie testuj. Kolego A.Gieronimo, ja używam LTE w smartfonie z MHL na 4-letnim TV do oglądania filmów FHD na 42", więc dla niektórych jest sens. W moim przypadku sprawdza się tylko jedna sieć.
  • REKLAMA
  • #4 15571231
    cyklonos
    Poziom 9  
    Gitner napisał:
    Prędkość w innych miastach nic Ci nie da. Kup sobie prepaidy z każdej sieci i sobie testuj. Kolego A.Gieronimo, ja używam LTE w smartfonie z MHL na 4-letnim TV do oglądania filmów FHD na 42", więc dla niektórych jest sens. W moim przypadku sprawdza się tylko jedna sieć.

Mieszkam na wsi.. Wiec o lte moge zapomnieć raczej.. W mieście jestem co dzien i mam t-mobile 70gb miesięcznie a od 00.00-09:00 rano mam bez limitu tez wrzuciłbym karte i ściągał sobie filmy. A jaka prędkość na telefonie osiągasz?
  • #5 15571276
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Ocena: 315
    Wyciąga Xiaomi 19Mbps w Łodzi wewnątrz budynku w Plusie, średnio.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 15571280
    Gitner
    Poziom 27  
    Ocena: 200
    W tej chwili na S4 w T-mobile przy płockiej petrochemii mam w smartfonie 29,28 / 11,4 ping 41. W domu na peryferiach podczas oglądania online zaciąga z prędkością do 12Mb, zależy od chwili buforowania. Speedtest na LTE w routerze pokazywał mi kiedyś nawet 21Mb. Pliki ściągam z prędkością do 3Mb/s, zależy ona jednak od serwerów udostępniających. Orange, Play i Plus na speedtestach na peryferii dochodzą do 2Mb. Przymierzam się do zakupu anteny zewnętrznej i strzelaniu nią bezpośrednio w BTSy.
  • #7 15571316
    cyklonos
    Poziom 9  
    Gitner napisał:
    W tej chwili na S4 w T-mobile przy płockiej petrochemii mam w smartfonie 29,28 / 11,4 ping 41. W domu na peryferiach podczas oglądania online zaciąga z prędkością do 12Mb, zależy od chwili buforowania. Speedtest na LTE w routerze pokazywał mi kiedyś nawet 21Mb. Pliki ściągam z prędkością do 3Mb/s, zależy ona jednak od serwerów udostępniających. Orange, Play i Plus na speedtestach na peryferii dochodzą do 2Mb. Przymierzam się do zakupu anteny zewnętrznej i strzelaniu nią bezpośrednio w BTSy.

Ja korzystałbym we Włocławku ..
    No to w mieście ładnie wynik pokazuje ..
    Telefon jaki bym użył to homtom ht7 pro. Za 300 zł nowy na aliexpres z przesyłka .. Chodziło głownie by obsługiwał lte czy cos w podobie ..
    Wiesz wrzuciłbym karte pamięci i film juz jest ..
  • #8 15576418
    Rybus85
    Poziom 23  
    Ocena: 65
    U mnie na LG G3 dziś w niedzielę w bardzo małej wiosce pokazuje niecałe 18/10. Nie ma tragedii 😜
  • REKLAMA
  • #9 15582608
    cyklonos
    Poziom 9  
    Rybus85 napisał:
    U mnie na LG G3 dziś w niedzielę w bardzo małej wiosce pokazuje niecałe 18/10. Nie ma tragedii 😜

no to ładnie :)
    zamówiłem sobie homtom ht7 pro z funkcją LTE. zobaczymy jak będzie latać.. :) pewnie dojdzie za jakieś 2-3 tygodnie..

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z prędkościami LTE w smartfonach, podając wyniki speed testów oraz informacje o sieciach i lokalizacjach. W Łodzi, użytkownik osiąga prędkość 19 Mbps na Xiaomi w sieci Plus, podczas gdy inny użytkownik z T-Mobile w Płocku uzyskuje 29,28 Mbps. W małych miejscowościach prędkości są niższe, np. 18 Mbps na LG G3. Użytkownicy sugerują testowanie różnych kart SIM w celu znalezienia najlepszej sieci. Wspomniano również o modelu Homtom HT7 Pro, który ma obsługiwać LTE.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA