logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer wyłącza się podczas gry w CS:GO i Far Cry 3 - możliwe problemy z zasilaniem

margor1976 03 Kwi 2016 09:27 750 8
REKLAMA
  • #1 15576109
    margor1976
    Poziom 9  
    witam, mam problem z wyłączaniem się komputera podczas gry, wszystkie funkcje pc wyłączają się mniej więcej na trzy sekundy po czym następuje restart komputera, dodam że są to gry typu, CS GO, FARCRY 3.poniżej wklejam screeny Komputer wyłącza się podczas gry w CS:GO i Far Cry 3 - możliwe problemy z zasilaniem Komputer wyłącza się podczas gry w CS:GO i Far Cry 3 - możliwe problemy z zasilaniem Komputer wyłącza się podczas gry w CS:GO i Far Cry 3 - możliwe problemy z zasilaniem Komputer wyłącza się podczas gry w CS:GO i Far Cry 3 - możliwe problemy z zasilaniem Komputer wyłącza się podczas gry w CS:GO i Far Cry 3 - możliwe problemy z zasilaniem Komputer wyłącza się podczas gry w CS:GO i Far Cry 3 - możliwe problemy z zasilaniem Komputer wyłącza się podczas gry w CS:GO i Far Cry 3 - możliwe problemy z zasilaniem z CPU Z całego komputera, stawiam na problem z zasilaniem ale kto wie.

Dodano po 2 [minuty]:

trochę mi się pomieszało.
  • REKLAMA
  • #2 15576119
    aarek68
    Poziom 21  
    Ocena: 56
    Bardzo prawdopodobne przegrzewanie się procesora lub karty graficznej - sprawdź temperatury, zarówno w idle jak i stresie, np. programem CPUID HWMonitor: Link, wyniki wklej tutaj.
  • REKLAMA
  • #3 15576120
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2108
    margor1976 napisał:
    stawiam na problem z zasilaniem ale kto wie.

Bardzo możliwe.
    Wskazane, podstawić ten zasilacz na inny (markowy) i przeprowadzić próby.
  • #4 15576128
    margor1976
    Poziom 9  
    Komputer wyłącza się podczas gry w CS:GO i Far Cry 3 - możliwe problemy z zasilaniem

Dodano po 4 [minuty]:

zasilacz jest na gwarancji, jutro pojadę do sklepu i porozmawiam ze sprzedawcą, wcześniej pomierzę wartości na wyjściach bo słyszałem że mogą nie być takie jak w opisie.

Dodano po 12 [minuty]:

a to zaraz po teście 3d mark
  • REKLAMA
  • #5 15576219
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2108
    margor1976 napisał:

zasilacz jest na gwarancji, jutro pojadę do sklepu i porozmawiam ze sprzedawcą, wcześniej pomierzę wartości na wyjściach

Dokonaj pomiarów w stanie spoczynku jak i podczas obciążenia komputera.
  • #6 15576358
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    I przede wszystkim miernikiem. Twoje odczyty programowe jak widać, przekłamują.
  • REKLAMA
  • #7 15576487
    R1hab
    Poziom 25  
    Ocena: 94
    margor1976 napisał:
    mam problem z wyłączaniem się komputera podczas gry

Typowy objaw przy zasilaczu noname, zasilacz nie daje rady i wszystko pada.
  • #8 15577340
    margor1976
    Poziom 9  
    dzisiaj komputer przeszedł wiosenne porządki wyczyszczony procesor,koty przegonione, nowa pasta, grafika tak samo wyczyszczona, tyle syfu to ja jeszcze nie widziałem, i też nowa pasta.. wróci syn to da ognia i zobaczymy na ile to pomogło.....jak padnie to trzeba znaleźć zasilacz na podstawkę. na razie dzięki za rady, się odezwę jak poszło.
  • #9 15582643
    margor1976
    Poziom 9  
    po dokładnym wysprzątaniu komputer działa bez zarzutu. wszystkim dziękuje za dobre rady, temperatura karty graficznej spadła o 20 stopni.,

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z wyłączaniem się komputera podczas grania w CS:GO i Far Cry 3, co prowadzi do restartu systemu. W odpowiedziach zasugerowano, że przyczyną mogą być przegrzewanie się procesora lub karty graficznej, a także niewystarczająca moc zasilacza, szczególnie jeśli jest to model noname. Użytkownik został zachęcony do pomiaru temperatury komponentów oraz wartości wyjściowych zasilacza. Po przeprowadzeniu porządków w komputerze, w tym wymiany pasty termoprzewodzącej, problem został rozwiązany, a temperatura karty graficznej spadła o 20 stopni.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA