logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wykorzystać żarówkę 12V 35W i transformator 70W do oświetlenia pokoju?

bw1 26 Cze 2005 00:28 1261 6
REKLAMA
  • #1 1607176
    bw1
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam

Potrzebuje porady.
    Mam żarówkę halogenową 12V 35Wat, transformator 12V 70W i kilka silników korkowych czy dało by się złożyć z tego jakiś efekt do naświetlenia niedużego pokoju. Proszę o propozycje.

P. S. Jak włącze żarówkę i wystawie przez okno widze cały podświetlony blok stojący 30 Metrów dalej

Pozdr. Bartek
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1607875
    bw1
    Poziom 13  
    Witam

Mam małe pytanko trochę odbiegające od tematu.
    Czy można wykorzystać wskaźnik laserowy ( Dostępny po kilka zł na bazarach ) do budowy jakiegoś małego efektu laserowego.

Pozdr. Bartek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1607972
    toadi
    Poziom 36  
    Ocena: 62
    bw1 napisał:
    Witam

Mam małe pytanko trochę odbiegające od tematu.
    Czy można wykorzystać wskaźnik laserowy ( Dostępny po kilka zł na bazarach ) do budowy jakiegoś małego efektu laserowego.

Pozdr. Bartek

A poszukaj :D bo bylo o tym wiele razy
  • REKLAMA
  • #5 1614702
    bw1
    Poziom 13  
    Witam ponownie !

Mam pytanie czy żarnik halogenowy o mocy od 150 Wat do 500 Wat można wykorzystać do jakiegoś efektu
    Są one bardzo tanie i zasilane na 230 Volt, a nie widać żeby ktoś używał ich w swoich efektach.

Pozdr. Bartek
  • Pomocny post
    #6 1615080
    delma
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    kiepsko szukasz :P Toadi też zamieścił projekt efektu na tym właśnie żarniku jak dobrze pamiętam to był efekt SUNRISE
    pozdrówka....
  • #7 1615221
    bw1
    Poziom 13  
    delma napisał:
    kiepsko szukasz :P Toadi też zamieścił projekt efektu na tym właśnie żarniku jak dobrze pamiętam to był efekt SUNRISE
    pozdrówka....

Witam

Delma nie mogłem znaleźć tego projektu.
    Ale mi bardziej chodzi czy taki żarnik nadał by się np. do Flowera lub Skanera

Pozdr. Bartek
    Załączniki:
    • Jak wykorzystać żarówkę 12V 35W i transformator 70W do oświetlenia pokoju? j78.jpg (16.72 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wykorzystania żarówki halogenowej 12V 35W wraz z transformatorem 12V 70W do oświetlenia niewielkiego pokoju oraz tworzenia efektów świetlnych. Użytkownik pyta o możliwość złożenia efektu świetlnego z dostępnych komponentów, zauważając, że żarówka dobrze oświetla obiekty z dużej odległości. W odpowiedziach wskazano na istniejące projekty efektów świetlnych z użyciem podobnych żarówek, m.in. efekt "SUNRISE" z żarnikiem halogenowym o mocy od 150W do 500W zasilanym z 230V. Poruszono także temat wykorzystania wskaźników laserowych do małych efektów laserowych. Zalecane jest przeszukanie forów i działów tematycznych dotyczących żarówek do efektów typu flower lub skaner. Podkreślono, że żarniki halogenowe o wyższej mocy są stosowane w efektach świetlnych, choć rzadziej, a dostępne projekty można znaleźć na forach elektronicznych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA