logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Laguna 1 99r - auto po odpaleniu wariuje z obrotami i gaśnie

Kamill1995 15 Kwi 2016 11:13 1026 3
REKLAMA
  • #1 15605037
    Kamill1995
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Posiadam Renault lagugne z 99r silnik: 1.9 DTI. Przed opisaniem problemu dodam że wczoraj było wszystko okej, dojechałem, zaparkowałem bez żadnych problemów. Dzisiaj rano po odpaleniu silnika (odpalił normalnie jak zawsze ) obroty wskoczyły normalnie pod 1000 jednak nawet nie zdązyłem wrzucić biegu, a obroty nagle spadły prawie do 0 po czym silnik dodał sam mocy jakby chciał to podtrzymać (dodam że na obrotomierzu nie było tego widać wskazówka dalej stała) i zgasł. Po ponownym odpaleniu dzieje się to samo silnik zaczyna wariować i podbijać obroty, a nagle się dusi i pada. Przy 3 kręceniu już miał problem z odpaleniem musiałem go pokręcić pare sekund. Dodam jeszcze że gdy próbowałem go "podbić" gazem to jakby była spóźniona reakcja na mój ruch i dopiero po minimalnym opóźnieniu silnik zareagował po czym dalej zgasł. Moja wiedza ogranicza się jedynie do silniczka krokowego, to on może być przyczyną czy coś głębiej ? Z góry dziękuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 15605064
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1077
    Silnik krokowy w DTI :?: Diagnoza Clipem prawdę powie.
  • REKLAMA
  • #4 15605087
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4418
    Kamill1995 napisał:
    dodam że na obrotomierzu nie było tego widać wskazówka dalej stała
    Sugerowałoby to problem z czujnikiem położenia wału lub jego wiązką.
REKLAMA