logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DMDE - Odzyskiwanie danych z pulpitu, dziwna liczba woluminów

kavvson 21 Kwi 2016 20:22 963 9
  • #1 15620411
    kavvson
    Poziom 8  
    Witam, jestem nowy na forum i chciałem zasięgnąć rady. Otoż próbuję odzyskać dane z pulpitu, taki mam teraz rezultat, dziwna jest chyba ta liczba woluminów, bo partycja była tylko jedna..

Póki co pozostaje czekać, czy macie jeszcze jakieś porady?
  • #2 15620440
    Łukasz_W

Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 648
    Jak doszło do utraty danych?
    Jakie czynności były wykonywane do tej pory?
    Konto firmowe:
    HEX SERWIS
    Smołdzinska 2B/16, Kobysewo, 83-304 | Tel.: 530XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://hex-serwis.pl
  • #3 15620529
    kavvson
    Poziom 8  
    Łukasz_W napisał:

Po prostu przestał działać, a do tej pory nic nie robiłem, jak dałem mu zakres sektorów to znalazł pliki ( ale były niekompletne - temu że taki mały zakres podałem zapewne ? )
  • #4 15620546
    Łukasz_W

Ocena: 648
    kavvson napisał:
    Łukasz_W napisał:

Po prostu przestał działać, a do tej pory nic nie robiłem, jak dałem mu zakres sektorów to znalazł pliki ( ale były niekompletne - temu że taki mały zakres podałem zapewne ? )

Co przestało działać? Co się stało z danymi?
    Czy dysk z którego chcesz odzyskiwać dane pracuje aktualnie jako systemowy?
    Podaj SMART.
    Konto firmowe:
    HEX SERWIS
    Smołdzinska 2B/16, Kobysewo, 83-304 | Tel.: 530XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://hex-serwis.pl
  • #5 15620561
    kavvson
    Poziom 8  
    Łukasz_W napisał:
    kavvson napisał:
    Łukasz_W napisał:

Co przestało działać? Co się stało z danymi?
    Czy dysk z którego chcesz odzyskiwać dane pracuje aktualnie jako systemowy?
    Podaj SMART.

Coś z boot sektorem chyba, partycji nie widzi też tylko, że cały jest pusty dysk przez ten program udało mi się chociaż uzyskać wzgląd w pliki. SMART'a nie posiadam jeszcze, da się to zrobić z gui? Jest podpięty jako 2 dysk teraz, na początku był on na innym komputerze [partycje 2 - windows a drugi tylko pliki] i tylko on mnie interesuje
  • #6 15620753
    mati211p
    Ocena: 1131
    A nie było widać partycji w oknie partycje w DMDE, że od razu szukasz? Pokaż SMART dysku (np screen z CrystalDiskInfo - oczywiście dla tego dysku, a nie innego).
  • #7 15620772
    kavvson
    Poziom 8  
    mati211p napisał:
    A nie było widać partycji w oknie partycje w DMDE, że od razu szukasz? Pokaż SMART dysku (np screen z CrystalDiskInfo - oczywiście dla tego dysku, a nie innego).

Proszę, na E jest windows i widać pliki a F jest "pusty", i na nim robie ten skan
  • #8 15620801
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    Rozciągnij okno by było widać wartości RAW.

Widać że z drugim dyskiem również jest problem.
  • #9 15620823
    kavvson
    Poziom 8  
    RADU23 napisał:
    Rozciągnij okno by było widać wartości RAW.

Widać że z drugim dyskiem również jest problem.

Poki co nie interesuje mnie zbyt drugi dysk :)
  • #10 15620895
    mati211p
    Ocena: 1131
    Oba dyski są uszkodzone, ten jest w bardzo złym stanie. Nie należy męczyć go skanowaniem tylko wykonać jego kopię na sprawny dysk i dopiero brać się za odzysk danych. Na kopii już nie rób skanu na żadnym F, bo po co. Otwórz go w DMDE i wybierz wszystkie znalezione+rekonstrukcja, to powinno pokazać wszystkie pliki jakie na nim są i jakich ślad jest na tej partycji.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik forum zgłasza problem z odzyskiwaniem danych z dysku, który przestał działać, a jego partycja nie jest widoczna. W odpowiedziach poruszane są kwestie dotyczące stanu dysku, w tym problemy z boot sektorem oraz konieczność uzyskania informacji SMART. Użytkownik został poinstruowany, aby nie skanować uszkodzonego dysku, lecz wykonać jego kopię na sprawny dysk, a następnie użyć DMDE do rekonstrukcji plików. Wskazano również na problemy z drugim dyskiem, który również może być uszkodzony.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA