logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Obsługa TMS Fendt Vario - zarządzanie silnikiem

gumbal3000 30 Kwi 2016 14:58 5409 2
REKLAMA
  • #1 15640822
    gumbal3000
    Poziom 8  
    Ocena: 18
    Panowie mam pytanie co do obsługi czy też korzystania z TMS. Mianowicie wciskając przycisk na podłokietniku z symbolem TMS nic się nie dzieje, kontrolka przy przycisku nie świeci się, na terminalu także nie ma ikony z napisem TMS. Wchodząc w ustawienia TMS jest tylko regulacja liczby obrotów (górna i dolna granica). W momencie kiedy uruchamiam jazdę za pomocą pedału jazdy (pomarańczowy przycisk) TMS załączany jest automatycznie i wówczas ikona TMS pojawia się na terminalu oraz zapala się dioda przy włączniku TMS na podłokietniku co wskazuje na to, że TMS działa. Dlaczego zatem nie mogę uruchomić go bezpośrednio przyciskiem na podłokietniku? Może robię coś nie tak, bądź wprowadzone są ustawienia, które uniemożliwiają jego uruchomienie? Czy TMS można włączać na postoju czy tylko w czasie jazdy? W jaki sposób go uruchamiać?
  • REKLAMA
  • #3 15644377
    gumbal3000
    Poziom 8  
    Ocena: 18
    Dzięki za zamieszczenie linku, aczkolwiek to co jest tam opisane to wiem. Kwestia tego, że jeśli wciskam przycisk na wewnętrznej stronie podłokietnika nic się nie dzieję. Kontrolka przy przycisku TMS zaświeca się dopiero gdy wcisnę przycisk wyboru trybu pracy systemu TMS (tak jak opisane w linku który przesłałeś)
REKLAMA