logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung 40F6770 - na ekranie pojawiają się poziome linie

jacoxp 30 Kwi 2016 15:39 3903 6
REKLAMA
  • #1 15640900
    jacoxp
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,
    nikogo nie zadziwię - 3 miesiące po gwarancji mój super Samsung za ciężkie pieniądze postanowił zerwać z bezawaryjnością. Najpierw pojawiła się jedna linia, gdzieś na wysokości górnej kaszety. Po dwóch miesiącach przybyła jej koleżanka, a teraz, jak widać są już 4, z tego dwie ostatnie pojawiły się w ciągu tygodnia.
    Linie nie są martwymi ciągami pikseli - odtwarzają jakby niewłaściwe dane - "żyją".
    Czy ktoś ma pomysł, co to za usterka i co można począć, poza wyrzuceniem szajsu przez okno i omijaniem szerokim łukiem telewizorów tej firmy?
    Załączniki:
    • Samsung 40F6770 - na ekranie pojawiają się poziome linie 20160430_153018.jpg (3.77 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung 40F6770 - na ekranie pojawiają się poziome linie 20160430_153027.jpg (2.73 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15640969
    Piotr2608

Poziom 41  
    Ocena: 4487
    Dobre ale nie śmieszne. Niech wypowiedzą się inni ale jak dla mnie to albo nie łączy taśma T-Con matryca albo jest to zwarcie, uszkodzenie matrycy.
    Dobrych wiadomości nie mam - to może się pogłębiać.
    Dlatego nienawidzę koreańskiego sprzętu RTV (nie jestem rasistą).
    Trzeba pamiętać iż każdy obecnie sprzedawany sprzęt za marne grosze to tak naprawdę wielki misz-masz. Tutaj nawet w niskobudżetowych TV i Panasonic się zeszmacił, wkładając do TV elementy LG, Samsung. Dobry TV to wydatek powyżej 3 tyś PLN pod warunkiem iż zakupimy ceniony sprzęt renomowanych marek, unikając koreańskich oraz śmanty wanty i tym podobnych.
    Ostatnio byłem naprawiać TV marki LG 55" u bardzo sympatycznego Koreańczyka.
    Pojawiły mu się pionowe paski w 2 miesiącu po gwarancji. Jego mina i zdziwienie bezcenne jak się okazało iż uszkodziła się matryca. Zrobił zdjęcie i miał zrobić w serwisie LG dym :)
    Następna marka to Chińskie badziewne TV sygnowane logiem Philipsa i z Philipsem nie mająca nic wspólnego (od 2010 roku dział produkcji TV Philipsa, kupiła firma Chińska - marka krzak)
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • REKLAMA
  • #3 15643385
    jacoxp
    Poziom 10  
    Najgorsze jest to, że to był tv za ponad 3 tysiące. A mogłem kupić 40" za 1500, byłaby dwa razy mniejsza strata... ktoś coś takiego jak moje objawy spotkał?
  • REKLAMA
  • #4 15644017
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2777
    Niestety jest to uszkodzenie matrycy - nienaprawialne.
  • REKLAMA
  • #5 15646332
    jacoxp
    Poziom 10  
    A czy ktoś się orientuje - ile kosztuje wymiana matrycy w tym modelu i czy w ogóle jest to opłacalne? Bo jak znam życie - matryca będzie mieć roczną gwarancję...
  • #6 15651718
    jacoxp
    Poziom 10  
    Linie się mnożą... w tym tempie - za miesiąc będę miał cały ekran w paseczki. Odpowiedź samsunga na zarzut, że telewizor zepsuł się kilka miesięcy po gwarancji - proponujemy płatną naprawę, przykro nam, że nie odpowiadają panu warunki gwarancji.
    Załączniki:
    • Samsung 40F6770 - na ekranie pojawiają się poziome linie linie.jpg (186.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 15786397
    jacoxp
    Poziom 10  
    Samsung 40F6770 - na ekranie pojawiają się poziome linie

Matryca samsunga 6770 po 2,5 roku :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Samsung 40F6770, który po upływie gwarancji zaczął wyświetlać poziome linie na ekranie. Linie te nie są martwymi pikselami, lecz wydają się "żywe", co sugeruje uszkodzenie matrycy. Inni uczestnicy dyskusji potwierdzają, że problem najprawdopodobniej dotyczy matrycy, która jest nienaprawialna. Użytkownik pyta o koszty wymiany matrycy oraz opłacalność takiej naprawy, a także wyraża frustrację z powodu braku wsparcia ze strony Samsunga, który oferuje jedynie płatną naprawę. W dyskusji pojawiają się również negatywne opinie na temat jakości sprzętu koreańskiego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA