witam
jak w temaacie mam takiego chodzacego mam ochote cos tu zgrac .procesor (sda6000 m2 higraphis a23)
widze (am29dl164dt ) jestem gotow to wylutowac moj program wilem nie ma takiego AM29-164 czy jest inny program na taki
chyba rom operacyjny (oo48 mt 48lcimi6a1)eepromu typu 24cxx nie widze na schemacie jest tu niema ,pewnie w procu TXD iRXD z proca wychodza .ale stoja tu inne uklady8 nuzek.
tv raczej nowszy beda problemy z takimi wiec pomocy
jak zgrac z proca pamiec
willi tego nie obsluguje?z tego sda6000 pewnie mozna zgrac jak z motoroli pewnie choc z tym na radiach probowalem mozna namieszac kiedys .prosilem o pomoc z radji tam sie wymandzaja.o cos ciezko chcialem podejsc pod motorole(xc68hc11-f1 e61h)cuc1822.przebieg na szynie narazie zgram MT-4K
Witam
Zastanawiam sie tylko jak go zaprogramujesz jezeli nie posiadasz programatora Grundig bo
do zlozenia samemu bedzie ciezko poniewaz
ma on kosci programowane
wiliem obsluguje np am29f160 mam adaptery mam tylko mam stary program .a z proca przez max232 tak sobie mysle.jaki programator potrzeba podaj pelna nazwe poszukam w sieci
po zlorzeniu w calosc nie strojil ciemny ekran .okazalo sie ze zimne luty i tu problem cyna babluje nie chce sie laczyc na wtykach modulow.trzeba zwrucic szczegulna uwage
Witam
W tych TV jest zastosowana cyna bleifrei i nie bedzie sie dobrze laczyla ze zwykla cyna bleifrei rozpuszcza sie przy temperaturze 200-220stopni
Musisz stara cyne odessac i wyczyscic nastepnie zalutowac zwykla
dotychczas grundig byl naprawialny to cos beda problemy.jaki programator masz do tych kosci.wszystko na jednym module box mozna powiedziec smd bez stacji na cieple powierze nie da rady .modul nie osloniety radiatorem .menu tez nie pasuje do tego co przyzwyczajil grundig niebieskie.jak wejsc w tryb code .z ciekawosci przejrzal bym
Witam
Kod sie nie zmienil 8500 zarazem przesylam Tobie najnowszy soft do tego TV przepraszam ze wysylam jego za punkty ale inni beda to sciagac ,punkty przesle Ci z powrotem
Załączniki:
d115_41.exe(1.17 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
✨ Dyskusja dotyczy problemu zgrania pamięci z procesora SDA6000 M2 Higraphis A23 w telewizorze Grundig Wien SE6340 Dolby. Użytkownik planuje wylutować kość AM29DL164DT, jednak nie jest pewien, czy istnieje odpowiedni program do jej zaprogramowania, gdyż nie znalazł dokładnego odpowiednika AM29-164. W schemacie brak typowego EEPROM 24Cxx, co sugeruje, że komunikacja może odbywać się przez linie TXD i RXD procesora. Wskazano, że do programowania potrzebny jest dedykowany programator Grundig, kosztujący około 160 euro, oraz że istnieje serwisowe wejście programatora kompatybilne z Future-Box. Użytkownik otrzymał wsad (plik .hxs) z najnowszym softem do tego modelu, jednak wymaga on odpowiedniego programatora. Poruszono także kwestie lutowania, zwłaszcza stosowania cyny bezołowiowej (bleifrei), która może powodować problemy z połączeniami. Wspomniano o adapterach do kości AM29F160 oraz o możliwości zgrywania pamięci przez interfejs MAX232, choć wymaga to odpowiedniego oprogramowania i sprzętu. Rozważano zakup programatora LabTool, który obsługuje różne chassis Grundig, w tym modele z serii 100 DVD i SAT. Wskazano, że programowanie i zgrywanie pamięci w nowszych telewizorach Grundig może być trudne ze względu na zintegrowane moduły SMD i brak standardowych układów EEPROM. Wygenerowane przez model językowy.