logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Quad 110cm chiński półautomat po wrzucenie biegi odrazu jedzie.

xxmaciek9xx 30 Kwi 2016 21:40 10785 7
  • #1 15641569
    xxmaciek9xx
    Poziom 8  
    Ocena: 7
    Siema mam chińskiego quada 110 problem polega na tym ze powinien po wrzuceniu biegu stać a on odrazu jedzie jak nie dodam gazu to gaśnie. Rozbieralem sprzęgło i wszystko na 100% dobrze złożyłem dodam że przy odpalania z popychu to na 3 biegu zamiast kręcić całym silnikiem to samo sprzęgło się kręci i skrzynia a wał korbowy stoi w miejscu.
  • #2 15641883
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6460
    Stoi jak trzymasz hamulec, jak puścisz - rusza, może masz za wysokie wolne obroty (np. dostaje lewe powietrze, co tłumaczyłoby gaśnięcie po dodaniu gazu). Jak silnik nie pracuje to sprzęgło jest rozłączone, nie da się palić na popych.
  • #3 15642084
    lemmak
    Poziom 21  
    Ocena: 97
    xxmaciek9xx napisał:
    wszystko na 100% dobrze złożyłem

Tylko czy wyregulowałeś właściwie? W pokrywie jest śruba z kontrą - tu eksperymentuj.
  • #4 15642365
    xxmaciek9xx
    Poziom 8  
    Ocena: 7
    Jak są koła w górze to nawet ręką zablokuje koła i silnik gaśnie na byle jakim biegu. Poczaruje z tą srubą z boku

Dodano po 2 [minuty]:

Mam też drugiego quada półautomat i z popychu odpala
  • #5 15643206
    jarekstryszawa
    Poziom 23  
    Ocena: 477
    Skorzystam z okazji i spytam o regulacje sprzęgła odśrodkowego- w 110 cc syna mam wrażenie, że łapie "za wysoko", tzn. trzeba dodać sporo gazu aby ruszył. kwestia regulacji tej śruby?
  • #6 15643817
    lemmak
    Poziom 21  
    Jeśli sprzęgło nie jest zużyte (są trwałe i nie tak łatwo się psują) to tylko regulacja tą śrubką - po ćwierć lub pół obrotu.
  • #7 15644169
    jarekstryszawa
    Poziom 23  
    Ocena: 477
    Aby wcześniej zabierało wkręcać czy wykręcać? Na rozum bym wkręcił o te pół obrotu.
  • #8 15644292
    lemmak
    Poziom 21  
    Nie pamiętam, więc nie pomogę - nie ma co rozpatrywać tylko zastosować metodę prób i błędów - po ćwierć obrotu. To dosyć dokładna regulacja i nie ma co za bardzo kręcić.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z chińskim quadem 110, który po wrzuceniu biegu natychmiast rusza, a silnik gaśnie, gdy nie dodaje gazu. W odpowiedziach sugerowane są możliwe przyczyny, takie jak zbyt wysokie wolne obroty, co może prowadzić do gaśnięcia silnika. Użytkownik został również poinstruowany, aby sprawdzić regulację sprzęgła odśrodkowego, co może wymagać dostosowania śruby w pokrywie. Wskazówki dotyczące regulacji obejmują eksperymentowanie z ustawieniem śruby o ćwierć lub pół obrotu, aby poprawić działanie sprzęgła.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA