logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba 40RL938G - TV zatrzymuje się na logo po wymianie 25Q16, brak reakcji

naprawa tv 01 Maj 2016 22:34 2220 1
REKLAMA
  • #1 15643837
    naprawa tv
    Poziom 18  
    Ocena: 40
    Witam, mam tv do naprawy jak w temacie ciągle się wyłącza i włącza , jest reakcja na pilota i klawiaturę lokalną, można wejść w menu itd. Wymieniłem 25Q16, ale z softem do 40TL938, bo tylko taki był na elektrodzie https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2896363.html. Po wymianie tv już się nie restartuje włącza się i zatrzymuje na logo Toshiby i nic więcej się nie dzieje dioda stby świeci na zielono brak reakcji na pilota na klawiaturę lokalną, led na MB miga sekwencją 3 błyski i przerwa i tak w kółko. Ściągnąłem ze strony toshiby firmware dla 40RL938G czyli dla mojego tv sformatowałem pendrive do fat32 jak w instrukcji. Po podłączeniu do USB jest on wykrywany bo led świeci, niestety światłem ciągłym bez żadnych błysków. Nic więcej się nie dzieje. Co z tym dalej zrobić, może ktoś ma bin do 25Q16 do mojego tv.
    Pozdrawiam
    Grzegorz
  • REKLAMA
  • #2 15681296
    Renso
    Poziom 15  
    Ocena: 77
    Sądzę, że "Instrukcja procesu aktualizacji firmware" dla 40RL938G już w pierwszym zdaniu wyjaśnia dlaczego "Nic więcej się nie dzieje":
    "Przed rozpoczęciem aktualizacji oprogramowania konieczne jest przeprowadzenie niżej opisanej konfiguracji funkcji „Media Player”. W przeciwnym wypadku proces aktualizacji może nie zostać rozpoczęty."
REKLAMA