Witam!
Jako że ostatnimi czasy wypadłem trochę z obiegu, potrzebuję pomocy w doborze odpowiednich części do złożenia zestawu. Poniżej wrzucam trochę przydatnych informacji + konfigurację, którą skleciłem na szybko:
Maksymalny budżet:
4500zł - jest to absolutne maksimum, więcej na chwilę obecną nie wykombinuje
Zastosowanie:
- Programowanie - wymagane stabilne działanie środowisk programistycznych takich jak np. Eclipse, IntelliJ, MS Visual Studio 2015, Android Studio + emulatory platform mobilnych
- Gry - obecnie głównie nowe, z możliwością gry na pełnych detalach
- Szeroko pojęte multimedia
Wymagania dodatkowe:
- Sprzęt na minimum 4-5 lat
- Możliwośc OC (ale nie zamierzam jakoś zbytnio szaleć)
Proponowany zestaw:
http://www.morele.net/inventory/info/1QCkv4/
Zestaw generalnie składany był na szybko, bez większego zagłębiania sie w temat. Procesor + grafika wydaje mi się chyba w tej chwili jedną z najrozsądniejszych opcji, natomiast jeśli chodzi o pozostałe podzespoły to jestem otwarty na inne propozycje. RAMu może być tymczasowo 8GB - planuję rozbudowę o kolejną kość w przeciągu kilku najbliższych miesięcy.
Z góry dzięki za pomoc!
Jako że ostatnimi czasy wypadłem trochę z obiegu, potrzebuję pomocy w doborze odpowiednich części do złożenia zestawu. Poniżej wrzucam trochę przydatnych informacji + konfigurację, którą skleciłem na szybko:
Maksymalny budżet:
4500zł - jest to absolutne maksimum, więcej na chwilę obecną nie wykombinuje
Zastosowanie:
- Programowanie - wymagane stabilne działanie środowisk programistycznych takich jak np. Eclipse, IntelliJ, MS Visual Studio 2015, Android Studio + emulatory platform mobilnych
- Gry - obecnie głównie nowe, z możliwością gry na pełnych detalach
- Szeroko pojęte multimedia
Wymagania dodatkowe:
- Sprzęt na minimum 4-5 lat
- Możliwośc OC (ale nie zamierzam jakoś zbytnio szaleć)
Proponowany zestaw:
http://www.morele.net/inventory/info/1QCkv4/
Zestaw generalnie składany był na szybko, bez większego zagłębiania sie w temat. Procesor + grafika wydaje mi się chyba w tej chwili jedną z najrozsądniejszych opcji, natomiast jeśli chodzi o pozostałe podzespoły to jestem otwarty na inne propozycje. RAMu może być tymczasowo 8GB - planuję rozbudowę o kolejną kość w przeciągu kilku najbliższych miesięcy.
Z góry dzięki za pomoc!