logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki zestaw kupić do programowania i czy ten PC będzie dobry? Budżet 4500 zł.

ddevilish 06 Maj 2016 11:12 510 1
REKLAMA
  • #1 15653866
    ddevilish
    Poziom 10  
    Witam!
    Jako że ostatnimi czasy wypadłem trochę z obiegu, potrzebuję pomocy w doborze odpowiednich części do złożenia zestawu. Poniżej wrzucam trochę przydatnych informacji + konfigurację, którą skleciłem na szybko:

Maksymalny budżet:
    4500zł - jest to absolutne maksimum, więcej na chwilę obecną nie wykombinuje :)
    Zastosowanie:
    - Programowanie - wymagane stabilne działanie środowisk programistycznych takich jak np. Eclipse, IntelliJ, MS Visual Studio 2015, Android Studio + emulatory platform mobilnych
    - Gry - obecnie głównie nowe, z możliwością gry na pełnych detalach
    - Szeroko pojęte multimedia
    Wymagania dodatkowe:
    - Sprzęt na minimum 4-5 lat
    - Możliwośc OC (ale nie zamierzam jakoś zbytnio szaleć)

Proponowany zestaw:
    http://www.morele.net/inventory/info/1QCkv4/
    Zestaw generalnie składany był na szybko, bez większego zagłębiania sie w temat. Procesor + grafika wydaje mi się chyba w tej chwili jedną z najrozsądniejszych opcji, natomiast jeśli chodzi o pozostałe podzespoły to jestem otwarty na inne propozycje. RAMu może być tymczasowo 8GB - planuję rozbudowę o kolejną kość w przeciągu kilku najbliższych miesięcy.

Z góry dzięki za pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 15654164
    punkwsieci
    Poziom 20  
    Ocena: 73
    Optymalnie złożony zestaw z dobrą płyta główną, można by coś poprawić zwiększając budżet i biorąc ciut lepsze podzespoły, ale na wydajności już raczej w tym budżecie nie zyskasz.
REKLAMA