Witam wszystkich forumowiczów !
Potrzebuję PCta głównie do gier, czasem jakiś render w 480p na YT. Wymagania Lords of the Fallen można znaleźć w necie więc proszę o zestaw JAK NAJTAŃSZY do pogrania w tę właśnie grę nawet na najniższych lub chociaż średnich detalach ( 25fps+ starczy mi w zupełności, przyzwyczaiłem się ale nie pogardzę ponad 60
) . W zestawie musi być mobo, proc, grafika, ram, zasilacz, i jakaś tania buda (mogo pod AMD najlepiej bo w wymaganiach są 4 rdzenie minimum i pod DDR3 chyba że znajdzie się coś 4 rdzeniowego na mobo pod DDR4 to też może być
). Cena - do 1500zł. Jeśli chodzi o grafikę to wolałbym Nvdię ale radeonem nie pogardzę (zieloni ze względu na nieprzyjemności związane z radkiem ATI AMD Radeon HD 4850 1GB GDDR5 ...). W zestawie dodatkowo, oczywiście w cenie, jeśli budżetu zostanie jeszcze z zapasem, może znaleźć się jakis mały SSD na system, sterowniki, podstawowe programy i z jedną/dwie gry (powiedźmy diablo 3 ~ 17gb) więc około 64gb starczy jak znalazł, jakaś klawiatura, podświetlana niebieskim światłem najlepiej (natec medusa2 była fajna ale może być alt.) i monitor 20" +, oczywiście nie musi to być koniecznie. Ważne by zmieścić się w budżecie 1500PLN. Jeśli nie starczy na monitor w zamian za lepszą budę, modularny zasilacz, lepszą grafikę, procesor czy cokolwiek - nie szkodzi, jakoś sobie radziłem do tej pory na 15-nasto calaku to i poradzę sobie dalej. Kompa nie będę podkręcał bo mi to nie potrzebne, może czasem delikatnie grafikę jeśli zajdzie potrzeba.
Zestaw koniecznie na Morele.net. ponieważ będzie brany na raty. Najlepiej podesłać koszyk który sobie wrzucę i będzie git
P.S. : Nie wiedziałem gdzie postawić to moje wydzimisię więc proszę o przeniesienie jesli nie jestem tu gdzie trzeba ;x ....
Potrzebuję PCta głównie do gier, czasem jakiś render w 480p na YT. Wymagania Lords of the Fallen można znaleźć w necie więc proszę o zestaw JAK NAJTAŃSZY do pogrania w tę właśnie grę nawet na najniższych lub chociaż średnich detalach ( 25fps+ starczy mi w zupełności, przyzwyczaiłem się ale nie pogardzę ponad 60
Zestaw koniecznie na Morele.net. ponieważ będzie brany na raty. Najlepiej podesłać koszyk który sobie wrzucę i będzie git
P.S. : Nie wiedziałem gdzie postawić to moje wydzimisię więc proszę o przeniesienie jesli nie jestem tu gdzie trzeba ;x ....