Posiadam Vectrę c 2003r 2.2 DTI z odblokowanym komputerem, który przez bardzo długi czas był sprawny tj. pokazywał wszelkie wymagane wyświetlenia tj. zasięg, spalanie itd. Od jakiegoś czasu komputer sprawia wrażenie jak gdyby był zawieszony tj. przełącznikami w "patyku" nie można nic przestawić jak i zmienić ustawień wyświetlacza - pokazuje tylko i wyłącznie zasięg. Za pośrednictwem "patyka" nie można wejść w jakiekolwiek ustawienie komputera. Pierwsze co zrobiłem to zamiana "patyka" - przełącznika na inny bez rezultatu. Jedynie przy tankowaniu i resecie licznika dziennego jest możliwość zmiany zasięgu i to wszystko co można zrobić.
Moje pytanie czy jest jakiś bezpiecznik od komputera, który może powodować powyższy problem, jeśli tak to który? Czy w przypadku "zawieszenia" komputera odpięcie akumulatora coś da? I czy ktokolwiek z użytkowników spotkał się z takim problemem i ewentualnie jak go rozwiązał. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.
Moje pytanie czy jest jakiś bezpiecznik od komputera, który może powodować powyższy problem, jeśli tak to który? Czy w przypadku "zawieszenia" komputera odpięcie akumulatora coś da? I czy ktokolwiek z użytkowników spotkał się z takim problemem i ewentualnie jak go rozwiązał. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.