logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie laptopa do drugiego laptopa (monitor zewnętrzny)

szklanaszklana 10 Maj 2016 18:29 13281 4
REKLAMA
  • #1 15663818
    szklanaszklana
    Poziom 2  
    Witam, mam problem. Otóż w laptopie toshiba satellite L675 zepsuła mi się matryca.
    Wyczytałem, że jest możliwość podłączenia tzw monitora zewnętrznego, ale pomimo wykonywania polecanych czynności nic nie działa. Chciałbym zapytać czy dysponuję odpowiednim kabelkiem, mianowicie jest to taki szary z wejściami do network port na obu końcach. Przy podłaczeniu do siebie obu laptopów i wciskajac na tym z dzialającą matrycą FN+F5 nic się nie dzieje, próbowałem tej kombinacji również i na zepsutym laptopie- to samo. Dodam, że mam do dyspozycji jako ten monitor zewnętrzny laptopa toshiba satellite u305-s7449. Proszę Was o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 15664044
    maurycy123
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 735
    szklanaszklana napisał:
    ale pomimo wykonywania polecanych czynności nic nie działa.
    Jakich?

szklanaszklana napisał:
    Chciałbym zapytać czy dysponuję odpowiednim kabelkiem, mianowicie jest to taki szary z wejściami do network port na obu końcach. Przy podłaczeniu do siebie obu laptopów i wciskajac na tym z dzialającą matrycą FN+F5 nic się nie dzieje
    I prawidłowo.

szklanaszklana napisał:
    próbowałem tej kombinacji również i na zepsutym laptopie- to samo
    J/w.

Musisz podłączyć monitor zewnętrzny. Ewentualnie jest możliwość zdalnego dostępu (pulpit zdalny) ale jak nie było to skonfigurowane wcześniej to przy uszkodzonej matrycy nic nie zdziałasz.
  • REKLAMA
  • #3 15664403
    szklanaszklana
    Poziom 2  
    Masz na myśli to, że nie mogę zrobić tego monitora zewnętrznego używając do tego innego laptopa, ale może się udać przy użyciu telewizora jako tego monitora? A co z tym kabelkiem- nada się taki czy to inny jest potrzebny (sprawdziłem w telewizorze- ma też takie wejście)?
  • REKLAMA
  • #4 15664469
    m.marrcin
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Musisz użyć zewnętrznego monitora (może być telewizor), z drugim laptopem raczej się nie uda. Musiałbyś mieć włączony pulpit zdalny jak napisał Kolega maurycy123, a podejrzewam, że raczej go nie włączałeś, bo wtedy nie byłoby tego tematu. Jak napisałeś posiadasz telewizor - możesz go podłączyć przewodem hdmi lub D-sub (zwanym potocznie VGA), jeśli oba urządzenia posiadają takie wejścia. Jak wyglądają kable i wejścia znajdziesz w google.
  • #5 15664479
    maurycy123
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 735
    szklanaszklana napisał:
    Masz na myśli to, że nie mogę zrobić tego monitora zewnętrznego używając do tego innego laptopa
    Dokładnie.

szklanaszklana napisał:
    ale może się udać przy użyciu telewizora jako tego monitora?
    Jeżeli telewizor ma odpowiednie wejścia a laptop wyjścia.
REKLAMA