logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

pralka samsung (eco bubble model WF70F5E5W2X) głośne wirowanie

mb_agd 11 Maj 2016 19:46 7191 3
REKLAMA
  • #1 15666359
    mb_agd
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    witam forumowiczów,
    mam nadzieję że ktoś z obecnych będzie mi w stanie udzielić kilku informacji na temat mojej pralki Samsung eco bubble model WF70F5E5W2X . Mianowicie jakiś czas temu podczas wirowania pralka zaczęła strasznie głośno pracować - i mam tu na myśli naprawdę głośno. Z racji tego że pralka nie jest już na gwarancji postanowiłem zerknąć do wnętrza, odkręciłem tylny panel i odpaliłem trym kalibracji. o dziwo nic nie drgało. program wirowania na pustym bębnie też działał prawidłowo. Co mnie jednak zaniepokoiło to te dwa gumowe elementy które znalazłem pod bębnem ( foto ). Kilka dni wcześniej przed tym jak pralka zaczęła tak hałasować w bębnie znaleźliśmy metalowe kółka jednak nie mam również pojęcia z czego mogły by odpaść, żadna z rzeczy z prania nie posiadała takich elementów.
    Czy ktoś orientuje się może co to jest i jakie to może mieć konsekwencje w użytkowaniu pralki ? z góry dziękuję za pomoc. pralka samsung (eco bubble model WF70F5E5W2X) głośne wirowanie pralka samsung (eco bubble model WF70F5E5W2X) głośne wirowanie pralka samsung (eco bubble model WF70F5E5W2X) głośne wirowanie
  • REKLAMA
  • #2 15666375
    DeskStar
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    Mogły to być zaślepki na jakieś tuleje, śruby lub inne ruchome elementy. Gumowe elementy wyglądają na stopione. Sprawdź, czy jakieś tuleje nie mają zaślepek tak jak inne.
  • REKLAMA
  • #3 15669115
    S-Service
    Poziom 12  
    Ocena: 55
    Mogą to być pozostałości po śrubach dystansowych zakładanych do transportu bądź tuleje(poduszki) przy pompie odpływowej.
  • #4 15692600
    mb_agd
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    witam ponownie,

od razu dziękuje za odpowiedzi. Udało mi się dojść do tego skąd te tuleje.
    Okazało się że obie wypadły z mocowań silnika. Od przodu / po zdjęciu tylnej obudowy / silnik przymocowany jest 2 śrubami, dwa pozostałe mocowania są właśnie zabezpieczone tymi tulejami. Jakim cudem wypadły nie mam pojęcia. Chciałem wymienić na nowe jednak koszt to ok. 40 zł za sztukę - tak poinformowano mnie w hurtowni. Póki co założyłem stare i pralką już tak nie rzuca więc temat można uznać za zamknięty.
    Mam nadzieję że jeśli komuś przydarzyło się coś podobnego to będzie miał z tego posta pożytek.
    Pozdrawiam forumowiczów.
REKLAMA