logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Magnum 480 DXI 2012r. - Brak regulacji temperatury nawiewu w kabinie

szczesniak2 12 Maj 2016 11:26 5292 4
REKLAMA
  • #1 15667637
    szczesniak2
    Poziom 10  
    Ocena: 38
    Witam, problem polega na tym, że nie można ustawić pośredniej temperatury nadmuchu w kabinie. Ustawiając zakres nawiewu od minimalnego (zimenego) do przedostatniej pozycji pokrętła w kierunku ciepłego, nie dmucha ciepłe powietrze ( całkowicie zimne jak z zewnątrz powietrze, natomiast po przekręceniu na ostatnią pozycję pokrętła na maksymalne ogrzewanie, wtedy ogrzewanie jest na full i dmucha gorące powietrze. Myślałem że to wina panelu z kabiny, wymieniłem go z innego auta i nic to nie zmieniło. Pod kabina sprawdzałem kasete starującą klimatronika, to nic tam podejżanego nie widać - piny bez śniedzi, wszystko czyste. Gdzie szukać przyczyny? Czy to może być elektrozawóz? Czy raczej wiązka? Bądź coś jednak z kasetą sterującą? Dziękuję z góry za podpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 15680068
    kisiol
    Poziom 20  
    Ocena: 469
    Kabina w górę z prawej strony masz tunel od nawiewów , i są tam nagrzewnica i parownik klimatyzacji. W środku tego tunelu od strony silnika , jest zaślepki na trzy śrubki. Pod nią jest cały sterownik ogrzewania. Trzeba go wyjąć i sprawdzić czy , przewody nie ugnily. Jest to standardowa dolegliwość magnum.
  • REKLAMA
  • #3 15680127
    szczesniak2
    Poziom 10  
    Wyjmowałem ten sterownik, tam jest wszystko jak nóweczka, zero jakiejkolwiek śniedzi, więc to odpada, chyba że coś w tym sterowniku jakis układ scalony padł ale na oko wszystko ładnie wyglądało, także to coś innego tam niedomaga
  • REKLAMA
  • #5 15680138
    szczesniak2
    Poziom 10  
    Jak mi zjadą autka to spróbuje podmienić to z innego autka, wtedy zobaczymy czy to pomoże
REKLAMA