logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alternatywne mapy i kamery do radia Scania Premium (AUS3) - czy ktoś próbował?

gtriderxc 12 Maj 2016 15:36 8349 4
REKLAMA
  • #1 15668146
    gtriderxc
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Kombinował ktoś może kiedyś przy nawigacji i kamerze w radiu Premium (AUS3) w Scanii? Da się mu podłożyć jakieś inne mapy zamiast kupionych od Scanii? A może podpiał ktoś z Was pod to radio jakąś nieoryginalną kamerę?
  • REKLAMA
  • #2 15884157
    lucas222
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    wałkuję temat, z tego co wiem to można podłączyć zwykłą kamerę na 12V. przynajmniej tak wynika ze schematu tego radia.
    Co do map nic jeszcze nie wiem. Ale może się dowiem bo to w końcu radio bosh :)

Dodam jeszcze, że podłączałem kamerę nie oryginalną i wszystko działa
  • REKLAMA
  • #3 17906251
    Ojej chodów
    Poziom 1  
    Ocena: 12
    Witam podpowje mi ktoś jak wyjąć radjo w nowej Scani. Chcę odłączyć masę od ręcznego bym mógł oglądać filmy w czasie jazdy. No i chce
    Podłączyć kamerę. Morze ktoś ma schemat.
  • REKLAMA
  • #4 18763109
    Siven7
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Ojej chodów napisał:
    Witam podpowje mi ktoś jak wyjąć radjo w nowej Scani. Chcę odłączyć masę od ręcznego bym mógł oglądać filmy w czasie jazdy. No i chce
    Podłączyć kamerę. Morze ktoś ma schemat.

Udało się to zrobić?
  • #5 19038392
    gtriderxc
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Dla zainteresowanych dodam, że kamerę można podłączyć dowolną ale przez jakiś adapter, który sprzedaje Scania. Jest wejście na dwie kamery. Sam adapter nic jednak nie da bez aktywacji funkcji w serwisie Scanii lub za pomocą odpowiedniego oprogramowania. Za pomocą tego samego oprogramowania można uruchomić nawigację. Samo włożenie karty z mapami, nawet oryginalnej nic nie da. Jeśli ktoś ma więcej informacji jak to zrobić, chętnie poczytam. W zamian mogę zaoferować obraz oryginalnej karty z mapami.
REKLAMA