logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Check cable connection! PXE - MOF: Exiting Intel PXE ROM

KrysteQ13 12 Maj 2016 17:04 12168 3
REKLAMA
  • #1 15668310
    KrysteQ13
    Poziom 9  
    Ocena: 13
    Mam taki problem, że w pewnym momencie wyświetlił mi się komunikat że bateria CMOS rozładowana, wymieniłem tą baterię i teraz podczas włączania laptopa wyświetla mi się komunikat: Check cable connection! PXE - MOF: Exiting Intel PXE ROM i po chwili wyskakuje blue screen. Możliwe że trzeba coś ustawić w BIOSie więc przesyłam zdjęcia, bo nie za bardzo wiem o co chodzi.
    Check cable connection! PXE - MOF: Exiting Intel PXE ROM Check cable connection! PXE - MOF: Exiting Intel PXE ROM Check cable connection! PXE - MOF: Exiting Intel PXE ROM Check cable connection! PXE - MOF: Exiting Intel PXE ROM Check cable connection! PXE - MOF: Exiting Intel PXE ROM Check cable connection! PXE - MOF: Exiting Intel PXE ROM esyłam zdjęcia, bo nie za bardzo wiem o co chodzi.
  • REKLAMA
  • #2 15668350
    Nabohonodozor
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witaj
    Mi to wygląda na to że komputer nie może znaleźć urządzenia z którego mógłby zbootować system. Upewnij się że dysk twardy jest poprawnie podłączony, a jeśli jest ok to spróbuj wypalić jakiegoś linuxa na płytę lub na pendrive i zobacz czy wystartuje
  • REKLAMA
  • #3 15671250
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1068
    Jaka to wersja systemu operacyjnego?
    Jak była wcześniej ustawiona opcja onchip SATA type?
  • #4 15671751
    KrysteQ13
    Poziom 9  
    Ocena: 13
    Windows 7.
    Nie potrafię tego stwierdzić.
REKLAMA