logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Electrolux EWT135510W - Wyświetlacz nie pokazuje ikon, pralka nie uruchamia się

Bogdan.2000 13 Maj 2016 16:36 3207 13
REKLAMA
  • #1 15670671
    Bogdan.2000
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Electrolux EWT135510W - Wyświetlacz nie pokazuje ikon, pralka nie uruchamia się
    Witam
    Mam taki problem, wyświetlacz nie wyświetla mi wszystkich ikon i wartości np. obrotów, temperatury. Wygląda jakby wystąpiły jakieś błędy w oprogramowaniu. Moje pytanie co może być przyczyną i ewentualnie jak to można zresetować. Poza tym pralka się nie uruchamia tylko miga jakby były nie domknięta klapa (jakiś błąd blokady drzwiczek). Niestety nie jestem wstanie wyświetlić żadnego kodu błędu ze względu na ten wyświetlacz. Proszę o pomoc i sugestie. Nie jestem pewien czy dobrze opisałem problem więc proszę pytać.
    Za pomoc z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15677156
    Bogdan.2000
    Poziom 8  
    Tak, ale nie jestem wstanie odczytać nr błędu. Problem z wyświetlaczem.
    Chyba że można to zrobić w inny sposób ale go nie znam.
  • REKLAMA
  • #4 15683025
    Bogdan.2000
    Poziom 8  
    Mam jeszcze jedno pytanie, czy istnieje możliwość restartu oprogramowania i jak to można zrobić?
  • #5 15683352
    dzi_dziuś
    Specjalista AGD
    Ocena: 1169
    Można wgrać nowy program, ale trzeba go mieć... :) Resetu nie ma.
    Dla świętego spokoju warto przemierzyć napięcia, po wtórnej stronie przetwornicy. Niestabilne napięcia już różne cuda powodowały, a uszkodzony wyświetlacz nie powinien mieć wpływu na pracę całej reszty.

Na forum chyba znajdzie się spec od modułów electroluxa :)
  • #6 15683537
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 15683725
    Bogdan.2000
    Poziom 8  
    Hmm, pytanie jak się mógł oderwać, a jeśli tak to co z tym można zrobić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 15684000
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 15684263
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3358
    Etriu napisał:
    brak jakiegoś połączenia między wyświetlaczem a modułem, może oderwał się wyświetlacz od płytki drukowanej

No prawie. Jakość pinów wklejonych w szkło wyświetlacza w tego typu programatorach jest tematem do oddzielnych rozmów :(
  • #10 15756405
    Bogdan.2000
    Poziom 8  
    Prawdopodobnie padł moduł

Mam pytanie czy ma ktoś instrukcję z kodami błędów do pralek Electrolux, wiem że był już taki post na elektrodzie ale nie potrafię go namierzyć.
    Będę bardzo wdzięczny za pomoc i link

Z góry dziękuję
  • #11 15762080
    luna
    Poziom 22  
    Ocena: 258
    Proszę bardzo.
    Załączniki:
    • Tabela błędówElektrolux.pdf (56.01 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #12 15762735
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1869
    Jeżeli pralka działa normalnie to nie jest wina oprogramowania, uszkodzony jest wyświetlacz; puściły połączenia szkło-wyprowadzenia (wystarczy jedno); zimne luty na płytce PCB wyświetlacza; zimne luty na kontrolerze tego wyświetlacza
  • #13 15762813
    danyx
    Poziom 20  
    Ocena: 147
    Kody błędów można też odczytać z migajacego przycisku start, miga na czerwono i zielono, zapisz ile razy i napisz na forum.
  • #14 17041374
    Bogdan.2000
    Poziom 8  
    Niestety byłem zmuszony wymienić panel.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Electrolux EWT135510W, w której wyświetlacz nie pokazuje ikon ani wartości, co sugeruje błąd w oprogramowaniu. Pralka nie uruchamia się, a jedynie miga, co może wskazywać na problem z blokadą drzwiczek. Użytkownik nie jest w stanie odczytać kodów błędów z powodu uszkodzonego wyświetlacza. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, takie jak uszkodzenie połączeń między wyświetlaczem a modułem, zimne luty na płytce PCB, a także możliwość wymiany modułu. Wskazano również na brak opcji resetu oprogramowania, ale zasugerowano sprawdzenie napięć na przetwornicy. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na wymianę panelu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA