logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zablokować transfer danych na jednym urządzeniu?

archagot 13 Maj 2016 17:00 810 5
REKLAMA
  • #1 15670726
    archagot
    Poziom 2  
    Witam,
    tak jak w temacie, szukam sposobu na zablokowanie transferu internetu tylko i wyłącznie na jedno urządzenie. Głównie chodzi o to, że odkąd wróciła siostra z zagranicy cały czas wysiaduje na laptopie, i mam problem z normalnym użytkowaniem internetu, ponieważ wszystko się laguje. Poszukuje sposobu na zablokowanie jej transferu na czas mojego użytkowania :D
    Z góry dziękuję za pomoc !
  • REKLAMA
  • #2 15670921
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1149
    Napisz z jakiego źródła masz internet, jaka sieć? Czy posiadasz ruter jakiej firmy, i czy dostęp przez WiFi. Czy po kablu.
  • REKLAMA
  • #3 15674207
    LED5W
    Poziom 34  
    Ocena: 162
    Po pierwsze porozmawiaj z siostrą i powiedz, żeby przyhamowała torrenty i odłączyła się od botnetu. :D
    A jak nie pomoże - poszukaj w ustawieniach routera filtra sieciowego i zablokuj jej adres MAC lub wszystkie oprócz swojego.
  • REKLAMA
  • #4 15675085
    Hackmsr
    Poziom 23  
    Ocena: 80
    W niektórych routerach (chyba ASUS R.O.G) widziałem regulację przepustowości dla danych urządzeń, ale bez marki i modelu routera to można sobie gdybać.
    @LED5W Hah dobre :-) .
  • REKLAMA
  • #5 15675473
    bloodyman
    Poziom 26  
    Ocena: 171
    Już najprostsze routetry za 60 zł (TL-WR740N) mają kontrolę przepustowości. Jak nie masz jakiegoś badziewia to zablokujesz na pewno. Pamiętaj żeby powiązać MAC z IP jak będziesz blokował po adresie IP.
  • #6 15807541
    archagot
    Poziom 2  
    Dzięki wszystkim za przydatne informacje i oferowaną pomoc, ale problem sam się rozwiązał, gdyż siostra znów wyjechała. :D
REKLAMA