logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Myjka Black&Decker PW1700SPM - Pękająca głowica pompy

janusz_elektroniki 16 Maj 2016 20:00 7167 2
REKLAMA
  • #1 15678616
    janusz_elektroniki
    Poziom 8  
    Ocena: 7
    Witam. Kupiłem myjkę, w której okazało się, że była pęknięta głowica pompy. Pęknięcie przebiegało między dwoma otworami na zawory. W najwęższym miejscu, między gwintami. Kupiłem z erpatechu głowicę. Zamontowałem, złożyłem, zalałem nowego oleju i działała jak trzeba. Umyłem ze dwa razy samochód i znów pękło w identycznym miejscu. Woda tryska spod tej śruby pod dużym ciśnieniem. Pomyślałem, że mnie szlag trafi. Czy ja coś źle zrobiłem, czy te pompy mają wadę fabryczną? Źle skonstruowaną głowicę? Jeżeli ktoś wie w czym problem, to niech coś poradzi.

Myjka Black&Decker PW1700SPM - Pękająca głowica pompy
  • REKLAMA
  • #2 16451075
    fot4
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam dokładnie ten sam typ myjki i dokładnie taki sam problem.
    czy udało się jakoś rozwiązać problem pękającej głowicy i ile kosztuje nowa głowica i gdzie kupić, bo już mnie szlak trafia z tą myjką chyba wyrzucę lub spróbuję sprzedać na części może ktoś kupi.
    pozdrawiam.
  • #3 16452083
    janusz_elektroniki
    Poziom 8  
    Ocena: 7
    To wada konstrukcyjna głowicy. Otwory pod zaworki są wywiercone zbyt blisko siebie, co osłabia głowicę. Dodatkowo miedzy tymi otworami, w gwincie są dodatkowe otwory, łączące wszystkie trzy komory. To jeszcze bardziej pogarsza sprawę. Presostat oczywiście działał poprawnie. Radzę wyrzucić to w cholerę. Szkoda nerwów i pieniędzy.
    Ja kupiłem oryginalną część stąd:
    http://www.erpatech.com/erpatech/esklep2.php/nat/product/formview?id=2038558#diagram
    Pod nr 29, korpus pompy-70zł + przesyłka.
REKLAMA