logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć adware i przywrócić tapetę na pulpicie w Windows XP?

mirut 28 Cze 2005 23:12 2211 8
REKLAMA
  • #1 1614394
    mirut
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Słuchajcie mam problem odnośnie pulpitu w XP. Jakiś virus władował mi sie na kompa, niby go usunołem ale później jakiś adaware się zainstalował(zapewne program do sciągania virósów :P ) i go usunołem. Następnie gdy brat przeszedł na swój profil...pulpit mu znikł a ten program się uruchomił i władował na pulpit ostrzeżenie bla bla bla. No to próbowałem usunąć to gówno z pulpitu i zmienić tapetę ale jak się okazało nie mogę ponieważ tapeta została otworzona jako obraz z rozrzeżeniem htm (oczywiście w pomocy windows napisali ze jeżeli sie tak zrobi to eventualna zmiana tapety nie bedzie możliwa- normalnie eureka). A dokładnie rzecz biorąc nie moge zmienić w właściwościach tapety, nie moge "przeglądać..." i znieniać rozciągania. Jak ktoś jest dobry w tych klockach to niech mi pomoże. THNX z góry.

Pozdrawiam

µrut

Ps. przepraszam za eventualne błędy...jestem dyslektykiem :]
  • REKLAMA
  • #2 1614415
    Radek102
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    Witam zrób log hijackthis i ludkowie Ci powiedza co wykasowac lub wgrac
    A o dyslekcjie jest taka obcjia sprawc pisownie :lol:
  • REKLAMA
  • #3 1614592
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    mirut napisał:
    Jakiś virus władował mi się na kompa, niby go usunołem

Jaki to był wirus? Jak go usuwałeś, to chyba wiesz, jak to robiłeś? I co to znaczy, że "niby go usunąłeś"?
    mirut napisał:
    ale później jakiś adaware się zainstalował(zapewne program do sciągania virósów :P ) i go usunołem.

Co to było i jak go usunąłeś?
    mirut napisał:
    ten program się uruchomił i władował na pulpit ostrzeżenie bla bla bla.

Który: ten? I naprawdę napisał Ci na ekranie "bla bla bla"?
    mirut napisał:
    No to próbowałem usunąć to

Co próbowałeś usunąć i w jaki sposób?
    mirut napisał:
    Ps. przepraszam za eventualne błędy...jestem dyslektykiem

Jesteś pewien, że jesteś dyslektykiem? Tak Ci napisał lekarz?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 1616243
    iquest
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    Sprobuj przywracanie systemu.
  • #6 1616387
    mirut
    Poziom 11  
    Fiuuu.... znowu mam tapetkę... :) THNX za linka do tego forum co piszą jak usuwać takie shity typu SpySherif itd. Parę kliknięć i mam znowu pulpit. A propos dyslekcji to lekarz mi napisał że mam ....a czy to prawda to nie wiem :P
  • #8 1616473
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    mirut napisał:
    A propos dyslekcji to lekarz mi napisał że mam ....a czy to prawda to nie wiem

To znaczy, że ten lekarz jest nic nie wartym konowałem, a Ty jesteś nie dyslektykiem, tylko leniem śmierdzącym, któremu nie chciało się uczyć ortografii. Dyslektyk ma problemy z czytaniem, a Ty robisz błędy ortograficzne, więc możesz mieć co najwyżej dysortografię.
  • #9 1623082
    mirut
    Poziom 11  
    jankolo napisał:

Cytat:
    a Ty jesteś nie dyslektykiem, tylko leniem śmierdzącym, któremu nie chciało się uczyć ortografii

Słuchaj jankolo nie lubię jak ktoś kto mnie nie zna wyzywa mnie od leni śmierdzących, może i nie mam dyslekcji a dysortografię ale to nie znaczy że możesz sobie obelgi rzucać jak cie sie tylko podoba. Myślę że przeprosiny były by zupełnie na miejscu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z adware i wirusem na Windows XP, który spowodował zablokowanie zmiany tapety pulpitu, gdyż tapeta została ustawiona jako plik HTML. Próby usunięcia adware i wirusa były podejmowane, jednak po przejściu na inny profil użytkownika pojawił się komunikat ostrzegawczy na pulpicie. Zalecano wykonanie logu HijackThis w celu identyfikacji i usunięcia szkodliwych wpisów oraz skorzystanie z instrukcji dostępnej na forum dotyczącym usuwania programów typu SpySheriff. Sugerowano także użycie funkcji przywracania systemu oraz instalację Microsoft AntiSpyware wraz z aktualizacjami systemu Windows. Po zastosowaniu tych kroków problem z tapetą został rozwiązany. Dyskusja zawierała również uwagi dotyczące dysleksji i dysortografii użytkownika, jednak nie miały one wpływu na rozwiązanie problemu technicznego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA