logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Trafic - Carminat Tomt - Tomtom live - rozłącza telefon bluetooth

luka74 21 Maj 2016 08:53 4323 6
REKLAMA
  • #1 15689034
    luka74
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witajcie. Ostatnio zmieniłem samochód na Trafica z oryginalną navi Carminat Tomtom Live. Otóż mój problem polega na tym, że po wyszukaniu i połączeniu z telefonem (były próbowane dwa: p8 i p8 lite) po około 10 sek. rozłącza się i po kolejnych ok. 10 sek znów łączy się. Czasami zdarza się tak, że po kilku takich cyklach łaczy się i utrzymuje przez dłuższy czas połaczenie. W momencie kiedy rozłacza się milknie na chwilę głos odtwarzanego radia. Dodam, że ustawienie telefonu jako priorytet nic nie pomogło. Bardzo proszę o pomoc, bo bardzo zależy mi na poprawnym funkcjonowaniu telefonu....Pozdr
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15782096
    luka74
    Poziom 9  
    Próbowałem inny jeszcze wyższy model Huawei...i to samo
  • REKLAMA
  • #4 15786884
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Aktualizowałeś navcore przez Tomtom Home?
    Z P8 i P8 lite działa - sam sprawdzałem, ale odpały ma dziwne - kilkukrotnie musiałem parować aby działało, książki telefonicznej nie pobiera.
  • REKLAMA
  • #5 15788955
    luka74
    Poziom 9  
    nie, nie aktualizowałem nic.....może coś więcej na temat jak to zrobić?
  • #6 15789797
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Ściągnij program Tomtom Home, kartę z auta, do czytnika w kompie, sprawdzi i pobierze aktualizacje.
  • #7 16220861
    dzemekchan
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Huawei P9 Lite działa OK ale ...
    w Huawei masz takie dziwne powiadomienia o tym jaka aplikacja jakie uprawnienia wymaga
    jest to nietypowe w porównaniu do HTC czy Samsung.
    Sam miałem problem z aplikacją która wymagała jakiś tam uprawnień ale się nie zapytał o to telefon
    po odinstalowaniu i zainstalowaniu tej samej wersji zapytało się, dodałem uprawnienia dla tej aplikacji i śmigała
    z tym Bluetooth będzie pewnie podobnie - musisz to sparować jeszcze raz - musisz zaakceptować uprawnienia

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z połączeniem Bluetooth w Renault Trafic z nawigacją Carminat Tomtom Live, gdzie telefon (Huawei P8 i P8 Lite) rozłącza się po około 10 sekundach. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie kompatybilności z innymi telefonami oraz aktualizację oprogramowania nawigacji przez Tomtom Home. Wskazano również, że problemy mogą wynikać z ustawień uprawnień aplikacji w telefonach Huawei. Użytkownik nie przeprowadził jeszcze aktualizacji oprogramowania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA