logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon Pixma MG5150 - drukarka nie wykrywa czarnego kadridża CISS

szkuty 22 Maj 2016 18:38 1122 5
REKLAMA
  • #1 15692076
    szkuty
    Poziom 2  
    Witam

Mam Problem z drukarka Canon Pixma MG5150. Mam założone stałe zasilanie CISS i nigdy nie miałem z tym żadnego problemu. Nagle ni stąd ni z owąt drukarka przestała widzieć jeden kadridż (czarny duży) - nie świeci się w ogóle czerwona dioda. Czyściłem styki, kadridże i bez zmian. Włożyłem na moment kadridż oryginalny (z tym że pusty) i drukarka wykryła że kadridż jest pusty więc wyglądało by raczej na awarię kadridża ale nie jestem co do tego pewien. Proszę o jakąś podpowiedź. Bez drukarki jak bez ręki.
  • REKLAMA
  • #2 15692158
    junior84
    Poziom 22  
    Ocena: 64
    Wymiana CISS / elektroniki
  • REKLAMA
  • #3 15694081
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 15694390
    junior84
    Poziom 22  
    Ocena: 64
    Sługa WSI napisał:
    junior84 napisał:
    Wymiana CISS / elektroniki

To chyba nie było napisane na poważnie?

Padł chip w pojemniku od grubego czarnego w CISS.
    Ale nic nie wiadomo co to za chipy są w zestawie CISS, zwykłe jednorazowe czy autorestujące? Możesz poszukać u sprzedawców brakującego chipa autoresetującego, komplet to trochę drogo.

Sprawdź ceny pojedynczych chipów i całych zestawów ciss, cena będzie na bardzo podobnym poziomie.

Moderowany przez tomek1986022:

Post edytowałem. Proszę bez złośliwości w stosunku do innych kolegów.Jesteśmy tu po to by sobie wzajemnie pomagać, a nie obrażać.

• REKLAMA
  • #5 15726786
    szkuty
    Poziom 2  
    Dzięki bardzo za odpowiedzi. Jednak zdecydowałem się na nową drukarkę bo szczerze mówiąc zależało mi na czasie a CISS-a kupowałem na internecie, więc musiałbym znów czekać. Tak więc CANON-a zostawiam sobie na zapas (chyba że ktoś chce odkupić :) - zadbana, jeszcze z folią zapezpieczającą na pokrywie skanera :) ). A na tą chwilę używam BROTHERA DCP-T500W (ze stałym zasilaniem wbudowanym fabrycznie). Nie przetestowałem jeszcze wszystkich jego możliwości ale jak na tą chwilę to jestem zadowolony. N tą chwilę POLECAM :)
  • #6 15726837
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA