Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

SyncMaster B1930N nie wykrywa monitora.

23 Maj 2016 19:26 735 11
  • Poziom 22  
    Witam,

    Monitor mozna powiedzieć martwy, reaguje na właczenie go i wyłaczenie (przycisk dotykowy), nie mozna wejść w menu ani inne opcje bo po prostu nic nie pokazuje. Jezeli odłącze kabel VGA od monitora, wtedy wyświetla się na matrycy check signal cable i są ładne kolorki tychże napisów. Laptop nie wykrywa tego monitora. Dodam, że rozbierałem go i wygląda wszystko ok.. tzn kondensatory nie są spuchnięte.
  • Poziom 42  
    Od oglądania nie zepsujesz ale i nie naprawisz ;)
    Mierzyłeś napięcia?
    Żywotność kondensatorów wynosi kilka lat i jeśli zasilacz nie daje poprawnych napięć musiał byś zacząć od ich wymiany.
  • Poziom 22  
    Napięcia pomierzyć na kondnsatorach czy na wyjściu płytki tzn na kablach które z niej wychodzą? Troche tam pomierzyłem i na kablach było 4.97V, na innych 1.00 ale jak podpowiecie, to pomierzę i powiem.
  • Poziom 22  
    11111olo napisał:
    Zrób zdjęcia.
    SyncMaster B1930N nie wykrywa monitora. SyncMaster B1930N nie wykrywa monitora.
  • Poziom 42  
    Zdjęcia są marnej jakości.
    Zrób lepsze albo napisz ile napięć wychodzi z zasilacza.
  • Poziom 22  
    Wychodzą napięcia:
    4,91V
    4,91V
    1,56V
    1,56V
    0,19 (faluje, od 0,0V do 0,19V)
    0,99V-1V
  • Poziom 22  
    Podbijam o odp. :) Edycja postu nie daje pewnie znaku, że pojawiła się odp.
  • Poziom 22  
    11111olo napisał:
    Masz tu serwisówkę.
    Spróbuj w trybie serwisowym przywrócić ustawienia fabryczne.
    Jak to nic nie pomoże proponował bym wymianę kondensatorów elektrolitycznych na "mniejszej płytce".


    Dzieki serdeczne, problem w tym, że nie mogę wejść w Menu, a reset fabryczny tego wymaga.. :(
  • Poziom 42  
    Jak nie podłączysz kabla także?
    Może "dotykowe" przyciski są uszkodzone?
  • Poziom 22  
    11111olo napisał:
    Jak nie podłączysz kabla także?
    Może "dotykowe" przyciski są uszkodzone?


    Jak nie podłaczam kabla rowniez. Przycisk zasilania działa wyśmienicie. Jak klikam przycisk (dotykowy) source, to pojawia się na ekranie "Test Good"