Sławek przykładowy bin i 2 txt. jest mojego autorstwa jako przykład, a ten opis z pewnimi poprawkami jest CYTATEM ogólnie dostępnym na tym forum jak sprawdzałem stare posty to i Ty również cytowałeś ten opis.
Po pierwsze koledze chodziło o wsad do procesora a nie o to co procesor zapisuje tylko w pewnym momencie. To nie dość że nie ta wielkość pliku to jeszcze niekompletne. Normalna zawartość wygląda inaczej, jest w niej więcej danych.
Po drugie skoro już było to po co jeszcze raz cytujesz.
A po trzecie widzę że masz blade pojęcie o tym radiu.
Może lub napewno jeste w błędzie ale ja zrozumiałem że kolega ma rodio Grundiga AlphaIV co wynika z procka i ma ochotę je uruchomić. Te 4 ostatnie komórki wystarczą komuś o ile chce sam sobie policzyć a większość tzw. dobrych doradców ma kalkulatory i na podstawie tych komórek mogło by podać code (ale zaraz padnie stwierdzenie: niema nic za darmo). Sławek ja specjalnie nie podałem całej zawartości tego binu bonieważ to jest zbędne, przecież code jak kiedyś mi sam pisałeś jest w procku. To była tylko porada oparta na pow.CYTACIE.
Dodano po 7 [minuty]:
A4 A9 7F BB 44 C0 44 C0
code 0501. I teraz sprawdż.[/b]
✨ Poszukiwany jest wsad (firmware) do procesora D17011GFE91 stosowanego w radiu Alpha 4. Dyskusja wskazuje, że procesor ten nie posiada pamięci zewnętrznej, co komplikuje znalezienie odpowiedniego wsadu. Uczestnicy forum sugerują podanie szczegółów dotyczących pamięci i producenta radia, aby ułatwić identyfikację właściwego pliku. Pojawiły się również uwagi, że dostępne pliki wsadu są niekompletne lub nieodpowiednie pod względem rozmiaru i zawartości danych. Wspomniano, że kod radiowy jest zapisany w procesorze, a nie w zewnętrznej pamięci, co oznacza, że wsad powinien być specyficzny dla modelu i wersji urządzenia. Autor potwierdził, że posiada radio VV Alpha4 z procesorem D17011GFE91 i nadal poszukuje kompatybilnego wsadu. W dyskusji pojawiły się przykładowe fragmenty binarne i kody, jednak brak jest pełnego, potwierdzonego wsadu do tego modelu. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.