logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ponownie zakuć linkę stalową do hamulca z użyciem starych końcówek?

r400 26 Maj 2016 17:30 1737 2
REKLAMA
  • #1 15700647
    r400
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam. Potrzebuję zakuć linkę stalową do hamulca, ale muszę wykorzystać stare końcówki. Linka jest w nie włożona i zakuta. Czy mogę rozwiercić starą linkę, włożyć nową i zakuć ponownie stary element? Ma on tulejkę na końcu, więc wymiar się nie zmieni.

Jak ponownie zakuć linkę stalową do hamulca z użyciem starych końcówek? [/code]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15700749
    pawelradomsko
    Specjalista Automatyk
    Ocena: 109
    Witam!
    Właśnie tak regeneruje się nietypowe linki.
    Ostatnio robiłem taką operacje i wyszło bez kłopotu tylko podjechałem do warsztatu w którym zakuwają linki w prasie hydraulicznej.
    Jedynie problem może wystąpić jeżeli po rozwierceniu zostaną zbyt cienkie ścianki lub część do zakucia pozostaje bardzo krótka.
    A i uważaj przy wierceniu - czasami stal linki jest twardsza niż końcówki i wiertło ma tendencje do uciekania na bok - ja wierciłem najpierw mniejszym (około połowy średnicy linki)
    Pozdrawiam
  • #3 15700763
    r400
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Dzięki bardzo za pomoc. Dokładnie tak myślałem ze to wyglada. W poniedziałek zakupie linki i po zakuciu dam znać jak wyszło.
REKLAMA