logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Władymirec T25 a1 - Co zasilająe poszczególne bezpieczniki w T25 1981r

balcerowicz79 28 Maj 2016 16:39 12618 2
REKLAMA
  • #1 15704925
    balcerowicz79
    Poziom 17  
    Ocena: 81
    Witam. Mam takie niby proste pytanko a mianowicie...co zasilają poszczególne bezpieczniki w skrzynce T25. Dodam że jest ich aż 3 i patrząc od góry powinno być 10A, 20A, 10A.
    W teścia świeżym nabytku z 1981 roku są oczywiście wszystkie zadrutowane jednej wartości a obudowa trochę zgniła.
    Mam zamiar poprowadzić nową instalację do wszystkich świateł bezpośrednio z akumulatora przez nową skrzynkę i przekaźniki i ominąć oryginalną listwę rozdzielająca bo też jest w marnej kondycji. Dodaję że pierwszy bezpiecznik od góry nie ma napięcia a traktor zapala a i jakieś jedno światło z przodu i szperacz z tyłu świeci...
    Nie czytam dobrze schematów więc ciężko mi jest wybadać co od czego jest i co zasila.
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 15705409
    balcerowicz79
    Poziom 17  
    Ocena: 81
    No już studiowalem ten schemat i troche mi sie oczy zezują od tego patrzenia. No 20A wyszlo mi ze od świateł ale reszta mi cos nie pasuje bo za kazdym rezem wychodzi inaczej,niby 10a od sygnału ale u mnie w skrzynce jest jeszcze inny kabel podpięty x wie od czego.
    A czy jakiś bezpiecznik zabezpiecza stacyjkę tzn rozruch silnika czy tylko odłącznik masy i to ustrojstwo od blokowania rozruchu na biegu i przekaźnik...

Dodano po 3 [minuty]:

Bo coś mi wychidzi, że pierwszy o wartości 10a z fioletowym kablem jest od przekaźnika rozrusznika?
REKLAMA