logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tracer: Problemy z podłączeniem 2 padów USB do PC w grach (bijatyka, Fifa)

saabisgone 30 Maj 2016 18:11 11025 8
REKLAMA
  • #1 15709607
    saabisgone
    Poziom 8  
    Witam wszystkich.

Problem:

2 Pady USB firmy Tracer (~40zł w media).
    - w grze nr.1 (bijatyka) pad jest widoczny jako kontroler 3 (jako 1 jest klawiatura), niestety reaguje tylko na ruch kontrolera 2 - pada.
    - w grze nr.2 Fifa, pad 2 ok, pad 3 w ogóle nie reaguje

Ściągnąłem sterowniki poniższe dla tych padów:
    www.instalki.pl/sterowniki/pobierz/Kontrolery/Tracer/TRACER_Shogun_TRJ-208.html

Brak efektu.
    W opcjach tego sterownika można przeprowadzać kalibrację dla tych dwóch urządzeń. Sterownik widzi poprawnie 2 urządzenia podpięte. Sterownik oferuje opcje np. dostosowania wibracji. Pad nr. 1 reaguje, pad nr. 2 brak oznak życia.
    Poniżej zdjęcia:

Tracer: Problemy z podłączeniem 2 padów USB do PC w grach (bijatyka, Fifa) Tracer: Problemy z podłączeniem 2 padów USB do PC w grach (bijatyka, Fifa)

Hmm, jak to mawiają - pomocy.:)
  • REKLAMA
  • #2 15709704
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Ocena: 318
    saabisgone napisał:
    Tracer: Problemy z podłączeniem 2 padów USB do PC w grach (bijatyka, Fifa)

Tam w Advanced wybierasz Preferred device. Zmień na drugi i sprawdź czy sytuacja się odwróci.
    W ogóle w Siódemce jest coś nagrzebane bo muszę się przełączyć z Siódemki na XPeka, żeby sobie pograć na padzie w MotoGP2. Czytałem o tym problemie związanym z DirectX i XInput i wyjątkami gier. Sposób obsługi kontrolerów się różni w obu systemach.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 15710752
    saabisgone
    Poziom 8  
    Cześć.

Po zmianie tak, jak to pokazałeś dzieje się!
    Pad nr 3 wraca do życia i na wszystkich testach mogę nim sterować, niestety Pad 2 strzelił focha...

Zna ktoś rozwiązanie?
  • REKLAMA
  • #4 15710985
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Jeśli gra nie widzi obu padów to niestety nie zmusisz jej. Widzi typowo czyli domyślny który wskazujesz w tym okienku.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 15711549
    saabisgone
    Poziom 8  
    Gra widzi normalnie 2 pady, reaguje tylko ten jako pierwszy podłączony.
    System widzi normalnie 2 urządzenia
    Sterownik widzi normalnie 2 urządzenia

Wiec kur$%&^ dlaczego dziala tylko 1? :)
  • #6 15711933
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Może to być przypadłość Win7. Dobrze by było sprawdzić czy na XP byłoby tak samo.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 15769761
    saabisgone
    Poziom 8  
    Nie pomaga, inne pomysły?
  • REKLAMA
  • #9 15781372
    saabisgone
    Poziom 8  
    Nie pomaga poprzez sprawdzenie pracy na innych windowsach...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z podłączeniem dwóch padów USB marki Tracer do komputera, gdzie jeden pad działa poprawnie, a drugi nie reaguje w grach (bijatyka i FIFA). Po zainstalowaniu sterowników i przeprowadzeniu kalibracji, system widzi oba urządzenia, ale tylko pierwszy pad działa w grach. Użytkownicy sugerują, aby zmienić preferowane urządzenie w ustawieniach oraz sprawdzić, czy problem występuje również na systemie Windows XP, co może wskazywać na problemy z obsługą kontrolerów w Windows 7. Problemy z rozpoznawaniem padów mogą być związane z DirectX i XInput.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA