logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 307 2004 - jak zatrzymać licznik kilometrów przed podróżą?

blob40 30 Cze 2005 00:23 3811 3
REKLAMA
  • #1 1617279
    blob40
    Poziom 12  
    Ocena: 35
    J.w. mam klienta któremu "ni w mordę" nie pasuje teraz obowiązkowy przegląd gwarancyjny. Jutro wyjeżdża w niespodziewaną podróż i pasowałoby pozbawić go naliczania kilometrów. Niestety nie znalazłem dokumentacji do w.w. modelu a na eksperymenty nie starczy mi czasu. Wybiegając trochę do przodu, jeżeli się da to czy nie będzie łapał błędu tacho ?? Za ewentualną pomoc serdeczne dzięki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1617617
    zi.ko
    Poziom 26  
    Ocena: 336
    Obawiam się, że w 307 sygnał prędkości samochodu idzie przez magistralę. Nawet jeśli odepniesz wskaźniki to kilometry będa naliczane i po podpięciu stan kilometrów bedzie dodany. Jakimś rozwiązaniem jest odpięcie czujnika prędkości jeśli jest oddzielny bo w niektórych wersjach sygnał idzie z ABS ale nawet jeśli jest i go odepniesz to trzeba się liczyć z nieprawidłową pracą silnika (gaśnięcie przy dojeżdżaniu do świateł). Poza tym nie rozumim czemu klient martwi się o przegląd przecież może go zrobić w jakiejkolwiek ASO, nie tylko w Polsce.
  • REKLAMA
  • #3 1619428
    blob40
    Poziom 12  
    Ocena: 35
    Logiczne. Za bardzo się rozpędziłem. Dziękuję - pozdrawiam
  • #4 1622286
    psit
    Poziom 13  
    Ocena: 44
    odlacz czujnik w lewym kole i sprawdz czy predkosciomierz dziala,powino smigac ale bez ABS-u,po zapieciu czujnika wszystko wroci do normy
REKLAMA