logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak utworzyć połączenie VPN.

m4xon 04 Cze 2016 09:57 1332 4
REKLAMA
  • #1 15719722
    m4xon
    Poziom 15  
    Ocena: 73
    Koledzy,

Mam do Was następującą sprawę, mianowicie chciałbym utworzyć na swoim komputerze połączenie VPN, jednak nie do końca wiem jak się do tego zabrać, poczytałem trochę w internecie i zauważyłem, że potworzyło się wiele portali oferujących za odpowiednią opłatą aplikacje np.
    http://vpnonline.pl/
    . Jednak jako że się nie znam chciałbym się Was poradzić, czy warto inwestować, a może macie inne sprawdzone metody?

dzięki z góry!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15719744
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Każdy kij/vpn ma dwa końce.
    A drugi koniec twojego vpn-a gdzie jest ?

W jakim celu ma byc VPN ?
    Jaki problem VPN ma rozwiązać ?

Windows ma wbudowany VPN client, może utworzyć połączenia w kreatorze połączeń.
  • REKLAMA
  • #3 15719761
    m4xon
    Poziom 15  
    Czasami zdarza mi się korzystać z sieci torrent i chciałbym żeby to funkcjonowało bezpiecznie. Czy lepiej zostać przy portalach hostingowych?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 15719918
    m.jastrzebski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 863
    m4xon napisał:
    Czasami zdarza mi się korzystać z sieci torrent i chciałbym żeby to funkcjonowało bezpiecznie. Czy lepiej zostać przy portalach hostingowych?
    zasadniczo nie rozumiesz czym jest vpn. To przeniesienie Twojego wyjscia do internetu z Twojego routera gdzies do uslugodawcy vpn. Tak jakbys rozwinal mega dlugi kabel miedzy swoim routerem a serwerem vpn. Jesli u siebie bedziesz mial dziurawe win xp to nic sie w kwestii bezpieczenstwa nie zmieni. Tak czy sial dziurawy system bedzie wystawiony do neta.
  • #5 15743709
    m4xon
    Poziom 15  
    Dzięki, doszkolę się :-)
REKLAMA