logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault clio 1 silnik 1.2 benzyna/ gaz spadają obroty

Szymek210597 04 Cze 2016 14:58 993 2
REKLAMA
  • #1 15720286
    Szymek210597
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam jestem tutaj z zapytaniem co się może dziać, a mianowicie po odpaleniu auta obroty falujące spadają tak ze prawie gaśnie aż zapalają się kontrolki gdy np. Skręcam kierownica do końca to auto potrafi zgadnąć albo np obroty są na 1000 i dajmy na to zaple światła i włączę dmuchane tez spadają czasem nawet bez tych czynności spadają i nie wiem jaka może być przyczyną myślałem ze może słaby akumulator i nie nadąża z pompa od wspomagania itp itd ale sprawdziłem w serwisie akumulatorów i akumulator jest dobry miałem problemy tez z odpalaniem ale to się okazało ze to rozrusznik wymieniłem na nowy i pali elegancko. No i również słyszałem ze to może być wina alternatora ale no nie wiem z góry dziękuję za odpowiedź
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15721376
    Piasek80
    Poziom 31  
    Ocena: 663
    Silnik krokowy do czyszczenia (a zapewne już do wymiany). Ładowanie też wypada sprawdzić miernikiem. Winno zawierać się w przedziale 14-14,4V mierzone pod obciążeniem czyli na włączonych światłach a wartości winny być w miarę stabilne. Jeżeli będą skokowe (np. 14,1-14,4-14,0-14,3 itp) regulator altek do speca bo albo regulator zdechł albo diody prostownicze.
    Oczywiście pow. dotyczy pracy silnika na benzynie bo ta prawidłowa niezbędna jest do tego aby silnik na gazie również prawidłowo pracował. Jeżeli w/w problem dot. pracy silnika na LPG a na benzynie jest normalnie - wina ewidentna źle pracującej instalacji LPG.
  • #3 15723597
    Szymek210597
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Ładowanie ma dobre na odpalonym bo sprawdzałem to już i to wina stoi po stronie benzyny z gazem okey bo ostatnio byłem go regulować itp.
REKLAMA