logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tablet Lenovo S5000-F zawiesza się na logo przy uruchamianiu – co robić?

iga015 08 Cze 2016 19:27 4329 4
REKLAMA
  • #1 15729077
    iga015
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam serdecznie.
    Mam tablet Lenovo S5000-F, który nie chce mi się włączyć. Gdy go uruchamiam tablet 'zastyga' na ekranie z logiem Lenovo i dalej nie chce ruszyć. Przy wyłączeniu go pojawia się pozioma cienka, biała linia i tablet się wyłącza. Bateria jest w połowie naładowana, więc to nie jest rozładowanie. Gdy podłączam do ładowarki uruchamia się automatycznie i również zastyga z logo firmy na ekranie. Gdy tutaj próbuję go wyłączyć, automatycznie uruchamia się ponownie (linia również się pojawia). Po podłączeniu do komputera pojawia się obrazek ładującej się baterii. Gdy uruchomiłam tablet na komputerze zaczął instalować sterowniki, z tym że jednego pod nazwą 'Urządzenie MTP USB' nie jest w stanie zainstalować. To nie jest pierwszy raz, gdy tablet jest podłączany do komputera, więc nie bardzo rozumiem czemu zaczął od nowa instalować sterowniki. Na tablecie nic nie było instalowane. Dwa dni temu przy wyłączaniu zawiesił się i gdy przytrzymałam przycisk wyłączenia/włączenia ekran zaczął się rozjaśniać i niejako wymazywać, i tablet się wyłączył. Po tym włączyłam ponownie tablet i działał prawidłowo. Wczoraj również działał bez zarzutu.
    Tablet jest po gwarancji, mam go już chyba z 2 lata.
    Bardzo proszę o wszelkie porady i sugestie.
    PS Ach, przypomniało mi się, że kilka dni temu, gdy tablet był podłączony do ładowarki wyłączono mi prąd. Stało się to tak nagle, że nie miałam możliwości wcześniejszego odłączenia tabletu od kontaktu. Ale zanim prąd powrócił, tablet był już odłączony.
  • REKLAMA
  • #2 15729421
    arik
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam

Może się przydać temat

Tu

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 15729435
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1666
    Wgrać nowe firmware.
  • REKLAMA
  • #4 15730751
    iga015
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Dziękuję serdecznie za porady. Niestety jestem takim laikiem, że wolałam nie kombinować z czymś, na czego temat nie mam żadnej wiedzy. Skończyło się więc na tym, że sformatowałam tablet przywracając dane fabryczne. Sprzęt działa sprawnie i nie ma żadnego śladu po wcześniejszej usterce. Niestety nie ma także żadnego śladu po wszelkich dokumentach, ale cóż, coś za coś.
    To dobra, acz nieprzyjemna nauczka, że ważne dokumenty należy mieć zachowane w różnych miejscach, a najlepiej to chyba zgrać na płytę, bo płyta jak papier - "przyjmie wszystko".
    Jeszcze raz dziękuję za porady i szybką odpowiedź.
    Pozdrawiam
  • #5 15732979
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2105
    Nic straconego a przynajmniej możesz o to powalczyć co straciłeś instalując aplikacje DiskDigger która w miarę możliwości odszukuje utracone pliki a przynajmniej ich część.
REKLAMA