Macie sprawdzone źródło gdzie są STK4241V choćby chińskie ale by wytrzymały w Sharpie SM-7700 ?
Ktoś może kupował ostatnio, nie zawiódł się i poleci sklep
Ktoś może kupował ostatnio, nie zawiódł się i poleci sklep
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamKJ napisał:STK są produkowane przez panasonica teraz, i też zmieniona technologia. Starsze STK Fakt nie są już produkowane, a obecne to.... no comment.Cała seria STK od lat nie jest produkowana.
remot napisał:Oryginał. Trzymaj, a nie pożałujesz.Nielutowany
Na pewno leży w szufladzie ponad 10 lat.
Ale czy to oryginał to nie wiem... chociaż chyba tak. Z tyłu na radiatorze ma jeszcze jakieś numery - serii chyba.
Włodzimierz Wojtiuk napisał:Oryginał ten z linka.W tej chwili na ebay:
http://archi.inosak.org/db/item161586355210 4.html
sprzedawca twierdzi że NOS, a ja twierdzę że sprzedawca powinien dostać w nos!
Z demontażu nic!
W Lublinie, w sklepie "Półprzewodnik" chwalili się że mają STK (te nowe) całkiem dobre, jakoś nie dałem wiary
eldomek napisał:Wróć do mojego pierwszego postu . Ja wiem że jest w dziesiątkach sklepów, pytam czy ktoś kupił ostatnio nawet chiński STK4241 i był wytrzymały jak oryginał(był dobrą podróbką)Jest w TOM-ELEKTRON ale bez zdjęcia.
KJ napisał:Skąd ta pewność - pytam z czystej ciekawości po czym można wizualnie stwierdzić że to oryginały ?
PitbullPel napisał:Kilka sztuk STK'ów mam tak jak pisałem. Jednak tego, którego szukasz niestety nie. Natomiast te, które posiadam to: STK4332, STK4132II,STK4151V,STK461 - 2 szt. Poza tym 6 sztuk Unitra Telpod GML-026/2.
arek59 napisał:Też kupowałem od nich i niestety był szmelcem.STK4241 5 lat temu kupowałem kilkanaście szt w cybortechu i były ok.
arek59 napisał:Końcowe jeszcze, ale co jeśli uszkodzi się tranzystor ze wzmacniacza napięciowego? Leżysz i kwiczysz.Oryginalne STK da się naprawiaćWystarczy odłączyć oryginalne tranzystory a przylutować na kabelkach 2sc5200 i 2sa1943. Działają u klientów do dziś