Witam,
poszukuje telewizora z dobrym obrazem bez zbędnych bajerów. Przeglądałem sobie wstępnie co można kupić i widzę że trudno coś znaleźć bez smart TV, więc do zaakceptowania jest jeszcze Android TV. Nie wiem jak tam te inne systemy producentów, ale jak miałem przyjemność kiedyś pobawić się takim systemem to była to straszna masakra. Może od tego czasu coś się zmieniło. Jeśli miałby być jakiś smart TV to też potrzebowałbym mieć możliwość pisania własnych aplikacji. Od smart TV również oczekiwałbym możliwość korzystania z takich aplikacji jak np. spotify, ipla czy player, dlatego chyba moim zdaniem jak już smart to najlepiej z android TV.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - ok 4m x 4m (ok 16 m2)
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? -> siedzimy ok 1m, leżymy ok 3m.
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? -> głównie 1 osoba, max 2 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? -> bokiem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? -> wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? -> dość mocne, ale planowane są rolety, które mają wyeliminować słońce
7. Jaki masz obecnie telewizor? -> w kompie, tuner tv
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? -> dobry obraz, rozdzielczość min. FullHD, złącza HDMI i audio spdif lub coaxial
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? -> teraz na 100% kablówka od UPC, później nie wiem
10 .Jakie urządzenia? -> brak
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? -> 24h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? -> matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? -> filmy, sport, seriale
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? -> raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? -> raczej nie
16. Preferencje co do marki? -> sony, philips, lg, samsung...
17. Preferencje co do wielkości? -> ok. 40 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? -> czasami jak jest ciemna scena to nic nie widać
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? -> wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? -> do 2000 zł, chyba że będzie coś super lepszego to może być do 3000 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? -> nie
Czy znajdzie się coś sensownego spełniające moje oczekiwania?
poszukuje telewizora z dobrym obrazem bez zbędnych bajerów. Przeglądałem sobie wstępnie co można kupić i widzę że trudno coś znaleźć bez smart TV, więc do zaakceptowania jest jeszcze Android TV. Nie wiem jak tam te inne systemy producentów, ale jak miałem przyjemność kiedyś pobawić się takim systemem to była to straszna masakra. Może od tego czasu coś się zmieniło. Jeśli miałby być jakiś smart TV to też potrzebowałbym mieć możliwość pisania własnych aplikacji. Od smart TV również oczekiwałbym możliwość korzystania z takich aplikacji jak np. spotify, ipla czy player, dlatego chyba moim zdaniem jak już smart to najlepiej z android TV.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - ok 4m x 4m (ok 16 m2)
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? -> siedzimy ok 1m, leżymy ok 3m.
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? -> głównie 1 osoba, max 2 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? -> bokiem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? -> wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? -> dość mocne, ale planowane są rolety, które mają wyeliminować słońce
7. Jaki masz obecnie telewizor? -> w kompie, tuner tv
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? -> dobry obraz, rozdzielczość min. FullHD, złącza HDMI i audio spdif lub coaxial
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? -> teraz na 100% kablówka od UPC, później nie wiem
10 .Jakie urządzenia? -> brak
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? -> 24h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? -> matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? -> filmy, sport, seriale
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? -> raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? -> raczej nie
16. Preferencje co do marki? -> sony, philips, lg, samsung...
17. Preferencje co do wielkości? -> ok. 40 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? -> czasami jak jest ciemna scena to nic nie widać
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? -> wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? -> do 2000 zł, chyba że będzie coś super lepszego to może być do 3000 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? -> nie
Czy znajdzie się coś sensownego spełniające moje oczekiwania?