Dzień dobry mam dosyć ciekawy problem mianowicie korzystam z nadajnika Skórowo Nowe Lębork, który nadaje na kanałach:
23
35
37
Do oglądania telewizji używam TV SAMSUNG z wbudowanym dekoderem i podłączoną anteną DVB-T TELKOM-TELMOR Digit Activa LTE z zasilaczem z kompletu. Do nadajnika mam 18km według danych GPS, antena przyczepiona do komina na wysokości 2,5 piętra. Na tym samym kominie zamontowana jest antena do internetu LTE.
Syganł:
23 92/100 błędów 0
35 96/100 błędy 0-25
37 97/100 błędy 0-30
Kanał 23 można oglądać bez znaczenia jaka jest pogoda, a kanały 35 i 37 zarywają tzn klatkują co jakiś czas podczas bez chmurnej pogody,wiatru i deszczu oglądanie jest nie możliwe.
Długość przewodu od anteny do TV to około 16-18mb.
Jak sprawdzić gdzie leży błąd wykonanej instalacji?
Czy jest możliwe, że w związku ze zbyt silnym sygnałem pojawiają się te błędy ?
23
35
37
Do oglądania telewizji używam TV SAMSUNG z wbudowanym dekoderem i podłączoną anteną DVB-T TELKOM-TELMOR Digit Activa LTE z zasilaczem z kompletu. Do nadajnika mam 18km według danych GPS, antena przyczepiona do komina na wysokości 2,5 piętra. Na tym samym kominie zamontowana jest antena do internetu LTE.
Syganł:
23 92/100 błędów 0
35 96/100 błędy 0-25
37 97/100 błędy 0-30
Kanał 23 można oglądać bez znaczenia jaka jest pogoda, a kanały 35 i 37 zarywają tzn klatkują co jakiś czas podczas bez chmurnej pogody,wiatru i deszczu oglądanie jest nie możliwe.
Długość przewodu od anteny do TV to około 16-18mb.
Jak sprawdzić gdzie leży błąd wykonanej instalacji?
Czy jest możliwe, że w związku ze zbyt silnym sygnałem pojawiają się te błędy ?