waldi 58 czytuję Twoje posty.Zwykle piszesz sensownie.Dziś chyba coś Cię poniosło. Sugerujesz by darować sobie problem i oddać sprzęt do autoryzowanego serwisu Clariona bo tam zrobią to bez trudu. To tak jakbyś chciał powiedzieć,że tam są jacyś "nadszpece".Po to właśnie jest forum by wymieniając swą wiedzę i doświadczenia wspólnie wypracowywać sposoby na trudne usterki.Dlatego uważam,że niesłusznie burzysz się i prześmiewasz czyjeś sugestie.Sam napisałes,że ten syndrom złego odczytu CD w Clarionach,po uruchomieniu silnika występuje szczególnie w samochodach z dieslem.Czy zastanowiłeś się? A może wiesz jak z tym jest w autach z silnikiem tubinowym,z wodorowym lub parowym?Co ma piernik do... sterowania lasera?Zetknąłem się już parokrotnie z tą usterką i myślę,że moje zabiegi były właściwe,bo klienci nie wrócili z reklamacją.Nie będę opisywał co porobiłem bo powiesz,że to opowieści na półkę śmiesznych.To tak jak z podgrzewaniem procesorów (Chorus,Concert).Ja podgrzewam.Nie po to by go tym sposobem "naprawić" lecz by się upewnić,że to on a nie co innego jest przyczyną (najczęściej) niewłaściwej regulacji siły głosu.Miałem już przypadek,że rutynowo wymieniłem proc bez skutku,bo przyczyną była zła filtracja 8V.Tak na marginesie powiem tylko,że w kwestii odczytu CD w Clarionach też koncentrowałem się na zasilaniach i skutkowało.