logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf IV 2001 1.6 AZD - Jakie płaskie wycieraczki będą pasować?

Send1N 03 Lip 2016 14:49 6276 7
REKLAMA
  • #1 15783903
    Send1N
    Poziom 10  
    Ocena: 52
    Witam chciałbym wymienić wycieraczki z oryginalnych na te bardziej nowoczesne płaskie bez przegubowe, dokładnie posiadam golfa IV z 2001 roku z silinkiem 1.6 105km (AZD) znalazłem sporo kompletów (3sz. Przednie + tylna) na allegro i mam problem nie chciałbym kupić takich co by nie pasowały z tego co czytałem nie wszystkie pasują do mojego rocznika jedne są o wymiarach 530 kierowcy i 480 pasażera a inne 525 i 475 no i zaczep typu U , WU itp. Mogli byście mi pomóc i podesłać jakiegoś linka z dobrym zestawem wycieraczek który by pasował do mojej wersji golfa? :)

Dodano po 52 [minuty]:

5503939886 - znalazłem taki komplet
    5841679599 - a np z opisu tych wynika że by nie pasowały do mojego autka
  • REKLAMA
  • #2 15784278
    rafal.jaro
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 1046
    Z doświadczenia odradzam bezprzegubowe wycieraczki. Moim zdaniem nie zdają egzaminu większa prędkość to porażka. Wolę co roku kupować przegubowe po 8 zł niż płacić więcej za te nowoczesne...
    Zmierz swoje na długość i takie zamów.
  • REKLAMA
  • #3 15784289
    Send1N
    Poziom 10  
    Czyli lepiej kupić np komplet Boscha 3szt tradycyjnych przegubowych bo lepiej przylegają do szyby i dokładniej przy tym ją czyszczą?
    Np coś takiego 6220980037
  • REKLAMA
  • #4 15784568
    Piotrek606
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Ze swojej strony polecam wycieraczki z firmy Alca - są chyba jednymi z najtańszych na rynku a jakość jest bardzo dobra. Druga opcja jeśli bardzo zależy Ci na bezprzegubowych to ramiona wycieraczek od Golfa IV z 2003 roku - używane około 200 za komplet, nowe w ASO około 250/szt, do tego ramię tylnej wycieraczki z Golfa V (około 70 za używkę). Ramiona różnią się zaczepem i co najważniejsze siłą docisku - wycieraczki bezprzegubowe muszą być mocniej dociskane do szyby żeby miały prawidłową skuteczność
  • #5 15784849
    Send1N
    Poziom 10  
    Też o tym słyszałem że może być problem z prawidłowym dociskiem jak widać cena już powyżej 200 zł to mi się nie opłaca czyli wychodzi na to że najlepiej jeśli kupię te tradycyjne przegubowe boscha 2 + 1 za 70 zł prawda ? :)
  • #6 15784859
    Piotrek606
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Najlepiej tradycyjne przegubowe, Bosche powinny być dobre chociaż przerzuciłem się właśnie z nich na rzecz wyżej wspomnianej firmy Alca - dostaniesz to praktycznie wszędzie a kosztuje tyle że możesz wymieniać kilka razy w roku i nie martwisz się w zimę
  • #7 15784973
    psilos1
    Poziom 32  
    Ocena: 879
    Nowsze ramiona "aero"znacznie lepiej przylegają o wyglądzie nie mówiąc...jezeli chodzi o trwałość-oryginalne Valeo z ASO mam juz chyba trzeci rok i jeszcze dość dobrze zbierają.Co do tylnej wycieraczki-znajdź używane ramie z piórem od golfa 5...znacznie lepiej wyglada i zbiera niż oryginał a wymiana to odkręcenie jednej sróbki "13"
  • REKLAMA
  • #8 15840865
    Send1N
    Poziom 10  
    Wymieniłem wszystkie 3 na tradycyjne przegubowe boscha i jestem zadowolony temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał informacji na temat wymiany oryginalnych wycieraczek w Golfie IV z 2001 roku na nowoczesne płaskie, bezprzegubowe. W odpowiedziach podkreślono, że wycieraczki bezprzegubowe mogą nie zapewniać odpowiedniego docisku do szyby, co wpływa na ich skuteczność, zwłaszcza przy wyższych prędkościach. Zalecano zakup tradycyjnych wycieraczek przegubowych, takich jak Bosch, które lepiej przylegają do szyby. Użytkownicy polecali również wycieraczki marki Alca jako tańszą alternatywę. Ostatecznie, autor zdecydował się na zakup tradycyjnych wycieraczek przegubowych Boscha i był zadowolony z wyboru.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA