Ale jak to zrobić bo nagrywarka jest całkowicie zablokowana nie ma możliwości czytania z płyt i usb? No chyba że podpiąć do kompa i tam wgrać firmware ?
W pliku firmware DMR-EX795EP Masz firmware i opis wgrywania. U61 The unit is carrying out its recovery process. Myślę że wgranie firmare pomoże jeśli HDD jest sprawny.Pozdrawiam
Załączniki:
firmware DMR-EX795EP.rar(8.35 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
dzięki pietran2 może to jakoś ogarnę. Dam znać
pozdrawiam
Dodano po 1 [godziny] 38 [minuty]:
Niestety włożyłem płytkę z firmwarem ale mi wypluwa i pokazuje się napis hdderror.
Blokuje ją ten uszkodzony dysk. Czy jakby włożył nowy dysk ATA sformatowany na fat32 to coś to da? Czy też trzeba mieć odpowiedni hdd ?
Nie opłaca się kupować nowego dysku sata więc spróbuję coś z tą wadliwą partycją zrobić na kompie. Podepnę usunę partycję i założę nową. Może coś to da ?
✨ Użytkownik poszukuje dysku twardego do nagrywarki Panasonic DMR-EX795, oryginalnie wyposażonej w dysk Hitachi 80 GB. W dyskusji poruszono możliwość zastosowania innego dysku HDD 80 GB oraz konieczność wgrania odpowiedniego firmware (UPDATE_EX795EP_V106). Użytkownik napotkał problemy z odczytem płyt i USB, co skomplikowało proces aktualizacji. Wskazano, że nowy lub sprawny dysk HDD powinien być sformatowany na FAT32, a także zasugerowano podłączenie dysku do komputera w celu usunięcia wadliwej partycji. Problemy z błędem "hdderror" mogą być spowodowane uszkodzonym dyskiem. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.