logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odzyskanie danych - Odzyskanie danych po formacie dysku

jurmun 19 Lip 2016 23:36 4341 2
REKLAMA
  • #1 15818754
    jurmun
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Witam, mam dysk z laptopa który został wyciągnięty z laptopa i sformatowany, po formacie nie było nic z nim robione (przynajmniej dostałem takie info). Potrzebowałbym odzyskać z niego cokolwiek a najlepiej wszystkie dokumenty (zdjęcia, dokumenty tekstowe). Proszę o jakąkolwiek pomoc w odzyskaniu danych. Załączam screeny z DMDE.
    Za pomoc z góry dziękuję, pozdrawiam serdecznie.
    Załączniki:
    • Odzyskanie danych - Odzyskanie danych po formacie dysku 1.jpg (219.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15819934
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1133
    Przy okazji sprawdź SMART dysku. Jeśli ok, to wykonaj pełne skanowanie, przejrzyj znalezione partycje i ewentualnie odzyskuj dane. Szansa, że odzyskasz wszystkie dane w znaczeniu przywrócenia ich do widoczności w eksploratorze też jest, ale to już wymaga większej wiedzy, w szczególności, że będziesz mieć znalezioną partycję ze wskaźnikami xxxf lub xxxx, z racji tego, że wykonane było formatowanie partycji, a nie usunięcie i utworzenie nowej, co mogłoby skutkować nieco lepszą widocznością partycji w takich programach jak DMDE i możliwościami jej przywrócenia. Jeśli posiada się wiedzę to można też np: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1082241.html .Jeśli chodzi o odzyskanie części danych można to po wyszukiwaniu w DMDE zrobić "na piechotę".
  • #3 15862285
    jurmun
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Witam, udało się wszystko odzyskać co było potrzebne, dzięki za link który mi podałeś, w nim są bardzo ciekawe rzeczy.
REKLAMA