logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Omyłkowo sformatowana partycja w laptopie - przywrócenie.

syczący 03 Maj 2017 11:55 873 4
REKLAMA
  • #1 16451522
    syczący
    Poziom 18  
    Ocena: 30
    Cześć wszystkim w ten majowy dzień.

Otóż ostatnio lepiej popisać się nie mogłem, formatując kartę pamięci w laptopie przez program Fat32Format omyłkowo zmieniłem literkę dysku z F na D czyli na drugą partycję dysku w laptopie gdzie miałem wszystkie swoje dokumenty i zdjęcia :-(

Czy jest jakiś ratunek, żeby przywrócić te dane ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16451621
    jackq
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Możesz spróbować odzyskać dane jeśli nie zapisywałeś nic nowego na tej partycji to jest szansa, że chociaż część odzyskasz. Jest masę programów umożliwiających taki zabieg, link
  • REKLAMA
  • #4 16452235
    siewcu
    Poziom 35  
    Ocena: 458
    Ja po swoich doświadczeniach(plus wielu opisanych na tym forum) stwierdzam, że używanie takich programów jest największym błędem, jaki można w takiej sytuacji zrobić. Jest przygotowana konkretna instrukcja na forum, z użyciem wiarygodnych i sprawdzonych narzędzi, to po co się pchać z jakimś badziewiem w to i ryzykować całkowitą utratę danych?
  • #5 16452648
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1133
    To było szybkie formatowanie, czy może pełne? Był system plików NTFS, teraz jest FAT32, zostaje pełne skanowanie w DMDE i otwarcie znalezionej partycji NTFS, następnie po jej rekonstrukcji (lub bez rekonstrukcji) odzysk danych z niej.
REKLAMA