logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell d430 - Ustawienie zewnętrznego monitora jako głownego .

sirtoto 21 Lip 2016 21:23 1332 2
REKLAMA
  • #1 15822498
    sirtoto
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Witajcie, w moim laptopie od dłuższego czasu nie działa matryca, nic to jednak, jak dotąd po prostu podłączałem zewnętrzny monitor i grzecznie czekałem aż do załadunku windowska (xp), później klawiszem funkcyjnym włączałem monitor (obraz pojawiał się dopiero po uruchomieniu systemu), wszystko trwałoby sopbie w najlepsze, ale po ostatnim włączeniu, po chwili czekania, zamiast okienka zobaczyłem kreskę, migającą rogu, wyłączam, włączam i znowu to samo, w końcu odłączyłem baterię, i ponownie spróbowałem, odpalił! Myślałem że to jednorazowy wybryk, jednak następnym razem znowu to samo, receptą na mój problem okazała się każdorazowa zmiana "konfiguracji" uruchamiania tj. odłączyć ładowarkę, wyjąć stację dokującą. Dlatego też chciałbym zapytać jak wejść do BIOSu tak by widzieć go na zewnętrznym monitorze (chciałbym zmienić dysk startowy na pamięć przenośną)

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15822559
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2778
    Jak odłączysz taśmę matrycy od płyty nadal jest tak samo?
  • #3 15824639
    sirtoto
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Tak, tj. obraz na monitorze jest, ale przerywany.
    Znalazłem problem, po taśmą znajdował się jakiś paproch, dziękuję za odpowiedź!

Pozdrawiam!
REKLAMA