Podczas włączania komputera bios się nie uruchamia. Następuje uruchomienie wiatraka na procesorze i chwilowe włączenie dysku po czym powinno być zasygnalizowane dźwiękiem uruchomienie biosu ale nic nie następuje.
Świecą się diody na obudowanie od zasilania i od dysku oraz dioda na płycie głównej.
Dodam że na karcie 9800GT z dodatkowym zasilaniem wiatrak się nie kręci, a na 7600GT bez dodatkowego zasilania już się kręci.
Dane komputera
płyta: Asus P5B
procesor: Core2Due E6300
pamieć: Geil Ultra 800MHZ 4X1GB
grafika: Gigabite 9800GT
zasilacz: Chieftec 450W
Pół roku temu wymieniałem trzy kondensatory na płycie głównej ponieważ bios nie zawsze chciał ruszyć. Po tym komputer chodził jak w dzień zakupu.
Dodatkowo od dwóch miesięcy czasami wywalało błąd eksplorera w windowsie i po przeinstalowaniu komputera problem nie znikł.
Nie jestem pewien ale chyba jest problem z płytą główną.
Świecą się diody na obudowanie od zasilania i od dysku oraz dioda na płycie głównej.
Dodam że na karcie 9800GT z dodatkowym zasilaniem wiatrak się nie kręci, a na 7600GT bez dodatkowego zasilania już się kręci.
Dane komputera
płyta: Asus P5B
procesor: Core2Due E6300
pamieć: Geil Ultra 800MHZ 4X1GB
grafika: Gigabite 9800GT
zasilacz: Chieftec 450W
Pół roku temu wymieniałem trzy kondensatory na płycie głównej ponieważ bios nie zawsze chciał ruszyć. Po tym komputer chodził jak w dzień zakupu.
Dodatkowo od dwóch miesięcy czasami wywalało błąd eksplorera w windowsie i po przeinstalowaniu komputera problem nie znikł.
Nie jestem pewien ale chyba jest problem z płytą główną.