logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG Optimus true LTE P936 - Telefon zawiesza się na napisie Security Error

camqurak 27 Lip 2016 14:37 1488 5
REKLAMA
  • #1 15832820
    camqurak
    Poziom 8  
    Ocena: 11
    Witam otóż jestem posiadaczem lg optimus true lte i gdy go wyłączę lub gdy padnie bateria to po włączeniu pojawia mi się logo pod którym widnieje komunikat który brzmi "security error" no i pocałuj się pan w zad, bo nic nie mogę zrobić, i jedyne co pomaga to awaryjne przywracanie systemu przez lg mobile support tools, ale nie zamierzam co drugi dzień przywracać systemu... ktoś mi pomoże? bo przeszukałem google wzdłuż i w szerz, angielskiego nie znam, a na polskich forach nic konkretnego nie znalazłem, jeśli ktoś miał taki problem i umie mi pomóc to będę dozgonnie wdzięczny. Dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 15833730
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1301
    W LG-kach tego typu blad oznacza padajaca kosc pamieci. Nie da sie za bardzo nic z tym zrobic poza ewentualna wymiana kosci (kosztowne i malo kto to robi) badz calej plyty, ale to dosc egzotyczny u nas model wiec ciezko bedzie ci taka znalezc. Dosc powszechny problem.
  • REKLAMA
  • #3 15833983
    camqurak
    Poziom 8  
    Racja na allegro nic nie znalazłem, najlepsze jest to, że kupiłem go w lombardzie bo wygląda jak nowy i ma folie na wyświetlaczu a zanim włożyłem kartę sim to z niego korzystałem i później jak wiadomo wyłączyłem żeby włożyć kartę i było ok, a teraz wyłączę i kaplica. Myślałem, że to może być problem firmware, nie wiedziałem, że to aż taki problem..
  • REKLAMA
  • #4 15836404
    camqurak
    Poziom 8  
    Problem znika gdy wgram oficjalne oprogramowanie do lg nitro hd (bardzo podobny model) przez lg mst, tylko wtedy pojawia się problem z brakiem zasięgu... tak czy inaczej mam wrażenie, że jest to jednak błąd oprogramowania.
  • REKLAMA
  • #5 15836665
    camqurak
    Poziom 8  
    Problem rozwiązany, błąd zaczyna się pojawiać kiedy zrootuje telefon, czyli o ingerencji w system mogę zapomnieć.
  • #6 15836738
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1301
    Hmm, poszukaj informacji czy da sie odblokowac bootloader bo tutaj moze tkwic ewentualny problem z wywalaniem softu po ingerencji.
REKLAMA