Tydzień temu dostałem od znajomego "eldżika" 4X HD. Telefon po włączeniu wywala komunikat "LG Security Error, morningcall is empty". Kiedyś na swoim P880 miałem podobny komunikat i wtedy po zwykłym ponownym wgraniu softa telefon ożył i troszkę posłużył. Niestety z tym egzemplarzem nie jest już tak kolorowo. Próbowałem wgrywać soft przez KDZ, robię wszystko jak w instrukcji (sterowniki, wyłączenie modemu w menadżerze, Windows Enabler itd.) i proces wiesza się w pewnym momencie(pierwszy załącznik). Próbowałem wgrywać inne wersje i na innych komputerach, rónież kicha. Kolejna pomysł to program LG Mobile Support Tool, tutaj natomiast błąd wyskakuje przy 21% . Nie poddawałem się i szukałem dalej. Kolejną i ostatnią próbą była metoda KDZ + dll w LG Flash Tool. Tutaj też postępowałem zgodnie z instrukcją (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2179126), ale tutaj też występuje problem (drugi załącznik). Szukałem i czytałem sporo. Wiele osób miało podobny problem, ale jakośnie udało mi się doszukać jego rozwiązania :/ Przypuszczam, że może to być wina połaczenia. Strasznie chciałbym przywrócić telefon do życia. Bardzo proszę o pomoc z tym problemem! Serdecznie pozdrawiam!