logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG L9 P760 - Security Error

afticn 03 Lut 2017 18:42 14673 5
REKLAMA
  • #1 16250567
    afticn
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    Witam.
    Problem pojawił się przy próbie włączenia telefonu, pojawia się logo LG, a pod nim informacja Security Error po kilku sekundach telefon się wyłącza.
    Moja wiedza skutkowała hard resetem, ale niestety na tą opcje telefon nie odpowiada.
    Zdecydowałem się przekazać telefon do miejscowego punktu napraw, gdzie poinformowano mnie,iż problem jest znany będzie wymagało wgrania na nowo oprogramowania który się "posypało".
    Miało być łatwo, szybko i tanio.
    Dzisiaj od punktu napraw otrzymuję informację, iż jest problem połączenia z telefonem mimo posiadania specjalistycznego sprzętu, boksów i innych potrzebnych rzeczy.
    Jak mi wyjaśniono przy próbie połączenia z telefonem, potrzebny jest jakiś kod, klucz czy coś podobnego.
    Punkt serwisu zadeklarował iż to zabezpieczenie będzie starał się obejść.

Osobną drogą w rozmowie z autoryzowanym serwisem LG uprzejmy Pan też mnie poinformował iż jest to znany i prosty problem do usunięcia aczkolwiek potrzebna jest ingerencja do sektoru pamięci odpowiedzialnego za przypisany imei telefonu, a z tym mogą mieć problemy lokalne punkty napraw.
    Opinia autoryzowanego serwisanta potwierdziła ten fakt.
    Telefon przekazałem do naprawy w swojej miejscowości aby skrócić czas jaki byłby potrzebny na dostarczenie do autoryzowanego serwisu LG.
    Cena za usługę przywrócenia telefonu do "życia" w obydwu przypadkach ta sama.
    Wspomnę, iż telefon działał do samego końca, chociaż dzień przed security error przestała działać systemowa przeglądarka internetowa.
    Zwracam się do doświadczonych kolegów serwisantów o wyrażenie opinii do problemu.
    Z góry dziękuję.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 16250603
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2084
    Wczoraj robiłem co prawda inny model LG, ale błąd ten sam, naprawa trwała godzinę.
    Jednak każdy przypadek może być inny. Serwis z tymi kodami dostępu to coś kręci.
  • REKLAMA
  • #3 16251037
    afticn
    Poziom 18  
    To może kolega podrzuci w jaki skuteczny sposób miejscowy serwis ma uzyskać połączenie z telefonem???
  • REKLAMA
  • #4 16251052
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2084
    Zależy jakim sprzętem dysponują, osobiście robię lg boxem z3x.
  • REKLAMA
  • #5 16253035
    plitom
    Poziom 28  
    Ocena: 35
    Potwierdzam, dokładnie ten sam model z tym samym problemem robiłem w tygodniu i Z3x poradził sobie tzn. wgrany nowy soft boxem przywrócił telefon do pełnej sprawności, dodam że jeszcze hard reset po sofcie robiłem bo mulił się telefon.
  • #6 16255583
    afticn
    Poziom 18  
    Dziękuję za odpowiedzi.
    Pocieszający jest fakt, jak wynika z Waszych doświadczeń iż telefon na pewno idzie "reanimować"
    W razie problemów jakie może mieć miejscowy serwisant posłużę się Waszym przykładem.

Spytam jeszcze z ciekawości, bo jak szukałem w internecie taką naprawę można dokonać w warunkach domowych bez boxsa i innych specjalistycznych narzędzi.
    Dla przykładu:
    http://forum.android.com.pl/topic/133722-wgry...w-lg-alternatywna-i-prostsza-metoda-by-bride/
REKLAMA