logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

lenovo g50-30 - Uszkodzona partycja RECOVERY po użyciu MiniTool Partition Wizard

jol88 27 Lip 2016 23:46 3375 15
REKLAMA
  • #1 15834045
    jol88
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam,
    Posiadam laptopa lenovo g50-30 i miałam problem z partycja C nie mogłam jej rozszerzyć użyłam programu i MiniTool Partition Wizard coś namieszałam, nie mogę wgrać systemu z partycji RECOVERY, gdy wchodzę do RECOVERY mam napis podczas instalacji:
    "One key recovery partition has damaged, so do not launch the main application"
    Tutaj znalazłam taki sam przypadek https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2912779.html, lecz inny model lenovo czy ktoś umiałby zrobić to samo co użytkownik WojtasJD?
  • REKLAMA
  • #2 15834134
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 15834178
    jol88
    Poziom 8  
    Witam,
    Proszę o to zrzut ekranu z programu MiniTool Partition Wizard, na nich widać partycje recovery ukryte, a ja tylko namieszałam partycje F i G bo chciałam połączyć w jedną całość jako C.
    A co programu GParted to sprawdzę dziś, proszę napisać mi co tam mam dokładnie zrobić.

A tutaj jeszcze jeden zrzut z programu EaseUS Partition Master 11.5 przed namieszaniem co wszystko działało.

Tutaj znalazłam poradę na to, http://www.backup-utility.com/okr/one-key-recovery-partition-has-damaged-1234.html
    Lecz mi to coś nie działa, teoretycznie system nie ma partycji, a jakoś weszłam do wiersza polecenia ale to jakiś tryb awaryjny czy coś.
  • REKLAMA
  • #4 15834366
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 15834998
    jol88
    Poziom 8  
    Partycja PBR_DRV są te pliki.
    lenovo g50-30 - Uszkodzona partycja RECOVERY po użyciu MiniTool Partition Wizard

Punkt:
    7. W "Secure Boot" zmienić na "Disabled".
    Tego nie mam w BIOSie.
    Pobrany i nagrany program GParted, uruchomiłam GParted Live (Default settings), pojawiło się takie okno to na tą opcję klikłam
    Menedżer plików, partycje i co dalej mam zrobić?
  • #6 15835147
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 15835190
    jol88
    Poziom 8  
    Na laptopie znajduje się Windows 8.1, nie można uruchomić Recovery bo pokazuje się błąd One key recovery partition has damaged, so do not launch the main application, w tym folderze PBR_DRV/OKRBackup/Factory/install.wim jak mam wypakować ten plik?
    Później z niego zainstalować system jak?
  • REKLAMA
  • #9 15835238
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 15835261
    jol88
    Poziom 8  
    @linuks
    W tym temacie ktoś piszę o problemie przywrócić system do pewnego punktu i recovery, trochę roboty będę z tym miała, może da radę zrobić tym sposobem https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2912779.html ?
    Tylko WojtasJD coś nie udziela odpowiedzi ...

Mam zewnętrzy pusty dysk, ale jak zgrać ten plik .wim?
    W tej chwili kopiuje całą partycje PBR_DRV za pomocą EaseUS Partition Master 11.5.
  • #11 15835273
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 15835289
    jol88
    Poziom 8  
    Dysk SATA 2,5.
  • #13 15835305
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #14 15835317
    jol88
    Poziom 8  
    Nie jest już na gwarancji, ale po co mam zlecić serwisowi to?
    Od tego jest forum żeby mi pomoc, a nie będę laptop nosić po to żeby ktoś mi zgrał ta partycje.
    Jak mam zgrać ten plik .wim?
    Zainstalować to?
  • #15 15835436
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #16 15835664
    jol88
    Poziom 8  
    Zapoznałam się, zrobiłam krok po kroku ale mi się nie pokazują te informacje w cmd:

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik laptopa Lenovo G50-30 napotkał problem z uszkodzoną partycją RECOVERY po użyciu programu MiniTool Partition Wizard, co uniemożliwia przywrócenie systemu. W odpowiedziach zasugerowano przesłanie zrzutów ekranu z MiniTool oraz sprawdzenie partycji PBR_DRV pod kątem plików .wim. Użytkownik otrzymał instrukcje dotyczące użycia GParted do naprawy partycji oraz wypakowania pliku .wim z lokalizacji PBR_DRV/OKRBackup/Factory. Wskazano również na możliwość ręcznego wypakowania systemu Windows 8.1 z pliku .wim przy użyciu programu 7-zip. Użytkownik zadał pytania dotyczące dalszych kroków oraz możliwości przywrócenia systemu, a także wyraził chęć samodzielnego rozwiązania problemu bez korzystania z serwisu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA