logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nie wykrywa mi myszki ani klawiatury podczas instalacji windowsa.

Lukas_231 31 Lip 2016 15:51 2196 8
REKLAMA
  • #1 15840951
    Lukas_231
    Poziom 8  
    Miałem system windows 7 Ultimate nie oryginalny zakupiłem kod produktu windows 7 professional to był obraz do pobrania zgrałem na pendrive rufusem wszystko zrobiłem. Wszystko było dobrze instaluje mi się wszystko jest dobrze komputer się kilka razy zresetował i przychodzi finalizowanie ustawień i nie działa mi ani klawiatura ani myszka usb 2.0 wszystko podpięte dobrze, a nie działa próbowałem zmienić porty omijałem 3.0 chociaż też próbowałem bez skutecznie podłączyłem myszkę w porcie ps2 kursor się poruszył udało mi się włączyć klawiaturę ekranową i zainstalowałem windowsa myszka ani klawiatura na usb dalej nie działała, dodam że w biosie wszystko śmiga przez usb, proszę o pomoc :(
  • REKLAMA
  • #2 15840959
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10448
    Podaj model plyty glownej, pewnie jakas MSI?
  • REKLAMA
  • #3 15840961
    Lukas_231
    Poziom 8  
    msi h110m pro-vd

Dodano po 2 [minuty]:

dodam że przed zmianą systemu wszystko było dobrze myszka mi działała i klawka to samo ale postanowiłem zmienić i wszystko się zepsuło a zaniosłem do fachowca i powiedział mi, że płyta jest zepsuta ponieważ żadne wejście nie działa a w biosie.
  • REKLAMA
  • #4 15840979
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ustawiles w biosie opcje "Windows 7 Installation"?

To samo bylo omawiane tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3230868.html

> zaniosłem do fachowca i powiedział mi, że płyta jest zepsuta ponieważ żadne wejście nie działa

Faktycznie "fachowiec" ;)
  • #5 15841001
    Lukas_231
    Poziom 8  
    nie nie włączałem tej opcji.A mam jeszcze jedno pytanie udało mi się zainstalować wcześniej tego windowsa poprzez myszkę na ps2 ale w windowsie dalej mi nic nie działało ta opcja w biosie powinna to zmienić ? Dodam, że teraz już nie mam żadnego systemy w nim i przywracałem ustawienia fabryczne w biosie.
  • REKLAMA
  • #6 15841022
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Tak, po wlaczeniu wszystko powinno dzialac podczas instalacji.

Masz to wszystko podane na forum msi, wystarczy poczytac.
  • #7 15841041
    Lukas_231
    Poziom 8  
    a ten Win_7_Smart_Tool służy do zgrywania obrazu iso ? czy do czego ? jakbym np jutro zgrał jeszcze raz na płytkę obraz tego windowsa w programie ultraiso włączył tą opcję w biosie i odpalił instalator to nawet po udanej instalacji myszka i klawiatura działała by mi już normalnie na pulpicie ?
  • #8 15841063
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Opis masz na stronie, wiec po co pytasz? Win_7_Smart_Tool umozliwa latwe utworzenie plyty lub pendrive'a do instalacji Windows 7, powinienes go uzyc.

Wszystko powinno normalnie dzialac po instalacji, chyba widzisz to w podanym watku.
  • #9 15841075
    Lukas_231
    Poziom 8  
    jak jeszcze czegoś nie będęwiedzieć to się odezwę dzięki wielkie za pomoc ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z wykrywaniem myszki i klawiatury USB podczas instalacji systemu Windows 7 Professional, mimo że wcześniej działały one poprawnie na Windows 7 Ultimate. Po zainstalowaniu systemu, urządzenia USB przestały działać, chociaż w BIOSie były wykrywane. Użytkownik próbował różnych portów USB oraz podłączał myszkę przez PS/2, co pozwoliło na zainstalowanie systemu. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali sprawdzenie ustawień BIOS, w tym opcji "Windows 7 Installation", oraz użycie narzędzia Win_7_Smart_Tool do utworzenia nośnika instalacyjnego. Użytkownik rozważał ponowne nagranie obrazu systemu na płytkę.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA