logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

System Windows 7 nie uruchamia się po zawieszeniu - jak naprawić bez reinstalacji?

patronwielki990 04 Sie 2016 20:59 783 4
REKLAMA
  • #1 15849375
    patronwielki990
    Poziom 9  
    Proszę o pomoc w naprawie systemu. Sytuaxja wygladala następująco. Przegladam sobie internet i nagke komputer łapie tzw "zwieche". Nje chciał puscic tak więc zresetowalem go, ale nie moznaburuchomoc, tzn od razucprzenosi mnie do opcji odzyskiwania systemu, ale tam nie da się tegob odzyskac. Nie mam pomysłu co robić, czy wymiana systemu, tzwbformat i wgranie go na nowo jest konieczne? Bo aktualnie nie posiadam drugiego systemu icmozliwowci wgrania go ma nowo[youtube][/youtube]

Dodano po 3 [minuty]:

System Windows 7 nie uruchamia się po zawieszeniu - jak naprawić bez reinstalacji?

Dodano po 2 [minuty]:

Dodaje obrazki pokolei jak odpalam kompa

Dodano po 4 [minuty]:

Da sie cos z tym zrobić? Bo zależy mi na naprawiebsystemu a nie wgraniu go na nowo;/
    Załączniki:
    • System Windows 7 nie uruchamia się po zawieszeniu - jak naprawić bez reinstalacji? IMG_20160802_145743.jpg (2.26 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • System Windows 7 nie uruchamia się po zawieszeniu - jak naprawić bez reinstalacji? 1469893159862.jpg (3.92 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • System Windows 7 nie uruchamia się po zawieszeniu - jak naprawić bez reinstalacji? IMG_20160802_145237.jpg (3.08 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • System Windows 7 nie uruchamia się po zawieszeniu - jak naprawić bez reinstalacji? IMG_20160802_145100.jpg (2.7 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • System Windows 7 nie uruchamia się po zawieszeniu - jak naprawić bez reinstalacji? IMG_20160802_145051.jpg (2.73 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • System Windows 7 nie uruchamia się po zawieszeniu - jak naprawić bez reinstalacji? IMG_20160802_145037.jpg (2.74 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15849447
    FireTiger
    Poziom 10  
    Miałem podobnie na P5LD2 VM przy Win 10. Nie chciał się odpalić i non stop wskakiwało do ekranu naprawy bądź odzyskiwania systemu. Pomogło kilkukrotne zresetowanie PCta więc na początek spróbuj właśnie tego. Potem zostaje już chyba tylko reinstall. Sprawdź jeszcze czy dasz radę klawiszem F8 wejść do zaawansowanych opcji uruchamiania systemu i naduś na "Ostatnia znana dobra konfiguracja". Możliwe że pomoże też (jak zadziała F8) wejście w tryb awaryjny i przeczyszczenie systemu CCleanerem lub ADWCleanerem :)
  • REKLAMA
  • #3 15850403
    patronwielki990
    Poziom 9  
    Klikając F8 przenosi mnie od razu do tego okienka gdzie wybiera się system do instalacji (przed rozruchem) moglbys mi bardziej wytlumaczyc? Jestem zielony w tych sprawach;/

Dodano po 1 [minuty]:

Ewentualnie mógłbyś napisać jak wejść w ten tryb awaryjny czy coś
  • REKLAMA
  • #4 15850483
    Krnlmgr
    Poziom 17  
    Ocena: 30
    Po uruchomieniu trzymasz klawisz F5, wydaje sie że problem może być z dyskiem musiałbyś podać jego smart, np. przez bootowale mhdd z usb jeżeli nie masz drugiego dysku czy na jakimś live systemie.
  • #5 15852181
    gracek0718
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    jeśli masz płytę systemową to spróbuj tam dać naprawę systemu
REKLAMA